Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Трикратен директор на БДЖ пое управлението на авторските права в музиката

Владимир Владимиров ще се отнася към музиката „като към всеки продукт на пазара”

Новият директор на „Профон“ Владимир Владимиров. Снимка: Александър Нишков - Трикратен директор на БДЖ пое управлението на авторските права в музиката

Новият директор на „Профон“ Владимир Владимиров. Снимка: Александър Нишков

Бивш трикратен шеф на БДЖ пое от 1 септември поста изпълнителен директор на „Профон“, съобщиха от дружеството за колективно управление на правата на продуцентите и артист-изпълнителите в областта на музиката.

Владимир Владимиров, роден през 1967 г., има опит основно във финансовата сфера – започнал е кариерата си като рекламен агент, бил е финансов директор на „Кълвача“ АД, фирма за бензинови колонки, директор в „Делта имоти“, директор в „Монбат“ и „Приста ойл“ – фирми от холдинга на братя Бобокови. Три пъти е бил назначаван на висш мениджърски пост в БДЖ – през 2009-а, 2014-а и 2017 г.

Обявената му образователна биография е изключително богата – след магистърската степен по финансов мениджмънт в УНСС, той има и магистърска степен по политически науки от Нов български университет и е магистър по педагогика от Софийския университет, се казва в биографията му, публикувана при последното му назначение в БДЖ. В CV-то му са вписани още докторска степен по бизнес администрация, придобита в „Дърам Бизнес Скуул“ (Великобритания), магистърска степен по бизнес администрация, придобита в Университета на Южна Каролина (САЩ) и магистратура от Виенския университет (Австрия).

Изборът му за изпълнителен директор на организация, която работи с авторски права, е свързан основно с опита му като финансист, твърдят от „Профон“. Според Станислава Армутлиева, председател на Борда на директорите на дружеството, „опитът му на успешен мениджър ще допринесе за успешното развитие на организацията“.

Самият Владимир Владимиров в изявление до медиите обещава да се отнесе към музикалния бизнес „като към продукт на пазара“.

„Музикалният бизнес ще играе все по-важна роля в икономиката на страната ни – казва той. – Музиката е ключов елемент за много други индустрии и подпомага техния успех – медии, туризъм, продажби на дребно, реклама, ресторантьорство и т.н. За да се създава музика обаче, са необходими сериозни ресурси и творчески усилия и те трябва да бъдат овъзмездявани.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg