Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Трима българи и двама американци ни представят на „Евровизия“ (видео)

Група „Equinox“ с участието на Жана Бергендорф ще изпълни в Лисабон песента „Кости“

Петимата от „Equinox“: Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Трей Кембъл и Джони Манюел. Снимка: БНТ/BLISS - Трима българи и двама американци ни представят на „Евровизия“ (видео)

Петимата от „Equinox“: Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Трей Кембъл и Джони Манюел. Снимка: БНТ/BLISS

Трима българи и двама американци ще представят страната ни на „Евровизия 2018“, съобщават от БНТ. Песента е озаглавена „Bones“ (Кости) и е композирана от Борислав Миланов, Трей Кембъл, Йоаким Першон и Даг Лундберг. Трай Кембъл е и част от вокалната група „Equinox“, която ще изпълни песента на английски език в Португалия през месец май. Останалите във формацията са Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ и вторият американец Джони Манюел. 

Според официалната информация на БНТ, „песента носи послание за истинските ценности в живота и безусловната любов, отвъд ограниченията на материалния свят“. „Кости“ ще прозвучи по време на първия полуфинал на „Евровизия“ на 8 май в Лисабон.

„Новата българска песен е силна заявка за „Евровизия 2018“ и целият ни екип вярва в нея. След успехите на България в последните две години, очакванията на зрителите и феновете на „Евровизия” от цял свят са много високи и за нас в БНТ беше важно да изберем проект, който да се забелязва и да бъде различен от всичко, правено досега. Освен, че има универсално послание, „Bones“ дава и много добри възможности за оригинално сценично представяне“ , твърди продуцентът на българското участие в „Евровизия“ Йоана Левиева-Сойър, цитирана в официалното съобщение на БНТ.

Музикалният продуцент, с който обществената телевизия ще си партнира за българското представяне на „Евровизия 2018“, е „Симфоникс Интернешънъл“, който произведе песните на българските представители в конкурса през последните две години – „Beautiful mess“ в изпълнение на Кристиан Костов (второ място през 2017-а) и „If love was a crime” но Поли Генова (четвърто място през 2016-а). „Симфоникс“ работи в Австрия и България, преди да започне да продуцира изпълнители и музикални проекти, се занимава с организиране на концерти и други събития.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах