VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Трима българи и двама американци ни представят на „Евровизия“ (видео)

Група „Equinox“ с участието на Жана Бергендорф ще изпълни в Лисабон песента „Кости“

Петимата от „Equinox“: Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Трей Кембъл и Джони Манюел. Снимка: БНТ/BLISS - Трима българи и двама американци ни представят на „Евровизия“ (видео)

Петимата от „Equinox“: Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Трей Кембъл и Джони Манюел. Снимка: БНТ/BLISS

Трима българи и двама американци ще представят страната ни на „Евровизия 2018“, съобщават от БНТ. Песента е озаглавена „Bones“ (Кости) и е композирана от Борислав Миланов, Трей Кембъл, Йоаким Першон и Даг Лундберг. Трай Кембъл е и част от вокалната група „Equinox“, която ще изпълни песента на английски език в Португалия през месец май. Останалите във формацията са Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ и вторият американец Джони Манюел. 

Според официалната информация на БНТ, „песента носи послание за истинските ценности в живота и безусловната любов, отвъд ограниченията на материалния свят“. „Кости“ ще прозвучи по време на първия полуфинал на „Евровизия“ на 8 май в Лисабон.

„Новата българска песен е силна заявка за „Евровизия 2018“ и целият ни екип вярва в нея. След успехите на България в последните две години, очакванията на зрителите и феновете на „Евровизия” от цял свят са много високи и за нас в БНТ беше важно да изберем проект, който да се забелязва и да бъде различен от всичко, правено досега. Освен, че има универсално послание, „Bones“ дава и много добри възможности за оригинално сценично представяне“ , твърди продуцентът на българското участие в „Евровизия“ Йоана Левиева-Сойър, цитирана в официалното съобщение на БНТ.

Музикалният продуцент, с който обществената телевизия ще си партнира за българското представяне на „Евровизия 2018“, е „Симфоникс Интернешънъл“, който произведе песните на българските представители в конкурса през последните две години – „Beautiful mess“ в изпълнение на Кристиан Костов (второ място през 2017-а) и „If love was a crime” но Поли Генова (четвърто място през 2016-а). „Симфоникс“ работи в Австрия и България, преди да започне да продуцира изпълнители и музикални проекти, се занимава с организиране на концерти и други събития.

Америка за България

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg