Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Трима нови стари директори на оперите в Русе, Бургас и Пловдив

Иван Кюркчиев застава на овакантения от Найден Тодоров пост край Дунав

Сцена от спектакъла „Силата на съдбата“, представен на Античния театър в Пловдив през юли тази година - част от фестивала Opera Open, организиран от Пловдивската опера под ръководството на Нина Найденова. - Трима нови стари директори на оперите в Русе, Бургас и Пловдив

Сцена от спектакъла „Силата на съдбата“, представен на Античния театър в Пловдив през юли тази година - част от фестивала Opera Open, организиран от Пловдивската опера под ръководството на Нина Найденова.

Три български оперни театъра имат новоизбрани, но стари директори. Бившият шеф (1995-1998) Иван Кюркчиев оглавява Русенската опера, където постът бе овакантен от Найден Тодоров, избран за шеф на Софийската филхармония в началото на тази година. В другите два института ръководителите остават същите. Това разбираме от официални съобщения на Министерството на културата.

Начело на Бургаската опера е избран отново Александър Текелиев, който е директор там от 2007 г. Той бе и единственият допуснат до конкурс кандидат.

Начело на Пловдивската опера, за втори пореден мандат, ще бъде Нина Найденова. Неин конкурент за поста бе тенорът от трупата Ивайло Михайлов.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах