Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Трима нови стари директори на оперите в Русе, Бургас и Пловдив

Иван Кюркчиев застава на овакантения от Найден Тодоров пост край Дунав

Сцена от спектакъла „Силата на съдбата“, представен на Античния театър в Пловдив през юли тази година - част от фестивала Opera Open, организиран от Пловдивската опера под ръководството на Нина Найденова. - Трима нови стари директори на оперите в Русе, Бургас и Пловдив

Сцена от спектакъла „Силата на съдбата“, представен на Античния театър в Пловдив през юли тази година - част от фестивала Opera Open, организиран от Пловдивската опера под ръководството на Нина Найденова.

Три български оперни театъра имат новоизбрани, но стари директори. Бившият шеф (1995-1998) Иван Кюркчиев оглавява Русенската опера, където постът бе овакантен от Найден Тодоров, избран за шеф на Софийската филхармония в началото на тази година. В другите два института ръководителите остават същите. Това разбираме от официални съобщения на Министерството на културата.

Начело на Бургаската опера е избран отново Александър Текелиев, който е директор там от 2007 г. Той бе и единственият допуснат до конкурс кандидат.

Начело на Пловдивската опера, за втори пореден мандат, ще бъде Нина Найденова. Неин конкурент за поста бе тенорът от трупата Ивайло Михайлов.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС