Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Трима пианисти тестват новия „Бьозендорфер“ в зала „България“

Ще намери ли държавата шестцифрена сума, за да купи рояла?

Столичната публика ще чуе гласа на новото пиано „Бьозендорфер“ на 20 октомври. Снимка: Софийска филхармония - Трима пианисти тестват новия „Бьозендорфер“ в зала „България“

Столичната публика ще чуе гласа на новото пиано „Бьозендорфер“ на 20 октомври. Снимка: Софийска филхармония

Гастролът на новия концертен роял „Бьозендорфер“ в столичната зала „България“ започна. Инструментът е предоставен от марката производител специално за концерта на пианистката Дора Делийска у нас. Заедно със Софийската филхармония на 20 октомври тя ще изпълни Унгарска фантазия за пиано и оркестър от Ференц Лист под диригентството на маестро Габор Холерунг.

Вижте още: ПРОЧУТ ВИЕНЧАНИН „ПЕЕ“ ПРОБНО ВЪВ ФИЛХАРМОНИЯТА

Роялът ще остане у нас три седмици. Директорът на Софийската филхармония Найден Тодоров е поканил трима от най-добрите български пианисти, които да го тестват. За целта инструментът бе настроен от акордьор на „Бьозендорфер“. Междувременно от институцията ще се опитат да „намерят“ пари за закупуването на рояла. Цената му е шестцифрена.

Снимка: Софийска филхармония

Снимка: Софийска филхармония

Снимка: Софийска филхармония

Снимка: Софийска филхармония

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg