Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Трима продължават в конкурса за директор на Националната галерия

Националната галерия „Квадрат 500“. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Трима продължават в конкурса за директор на Националната галерия

Националната галерия „Квадрат 500“. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Претендентите за директорския пост в Националната галерия останаха трима, става ясно от съобщение в сайта на Министерство на културата. До следващия етап на конкурса са допуснати Ярослава Бубнова, Надежда Джакова и Филип Зидаров. Отпаднал е четвъртият кандидат за длъжността – Пламен Петров от Софийска градска галерия.

След като прегледала документите на четиримата, комисията установила, че Петров не отговаря на изискването за магистърска степен в областта на изкуствата – той е магистър, но в специалността „Старобългаристика“ от Факултета по славянски филологии в СУ „Св. Климент Охридски“.

Датата за събеседването с тримата кандидати все още не е обявена.

От септември 2018-а националният културен институт се управлява временно от Ярослава Бубнова.

Вижте още: ОБЯВИХА КОНКУРС ЗА ДИРЕКТОР НА НАЦИОНАЛНАТА ГАЛЕРИЯ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах