Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Снимат фалшиви сцени на „Троновете“ заради папараците

Продуцентският екип действал като Гестапо и откривал „диверсанти“ с фотоапарати на изумителни места

Сред най-любопитните сюжетни линии в „Игра на тронове“ са отношенията между Джон Сняг (Егон Таргариен) и неговата леля Денерис Таргариен. Затова двамата са основна плячка за папараците.  - Снимат фалшиви сцени на „Троновете“ заради папараците

Сред най-любопитните сюжетни линии в „Игра на тронове“ са отношенията между Джон Сняг (Егон Таргариен) и неговата леля Денерис Таргариен. Затова двамата са основна плячка за папараците.

Най-касовата продукция на НВО и най-гледаният сериал, откакто има телевизия… С такива отзиви „Игра на тронове“ си е създал легиони любопитни фотографи, обикалящи снимачните площадки на лов за догадки какво може да се случи в следващите серии. Тази година обаче мерките са повече от драконовски.

Това изисква допълнителни усилия от папараците и двойна доза изобретателност, отбелязва „Индипендънт“. По тази причина Дейвид Нътър, режисьор на едни от най-запомнящите се епизоди („Дъждовете на Кастамир“, по-познат като „Червената сватба“, „Танц с дракони“), признава в интервю пред „Хъфингтън поуст“, че екипът е бил принуден да снима фалшиви сцени, за да заблуди фотографите.

„Понякога откриваме папараци на изумителни места – на строителни кранове и на всички тези странни места, опитвайки се да видят нещо от продукцията – коментира режисьорът. – Те бяха навсякъде, опитвайки се да видят какво се случва. Продуцентският екип искаше да се увери, че нищо не изтича, и затова стигнаха до крайности. Вече са като Гестапо.“

В новия осми сезон Нътър режисира първи, втори и четвърти епизод. Запитан какъв ще е краят на сезона, Нътър казва:

„Всичко, което знам, е, че шоурънърите Дейвид Бениоф и Дан Уайс прекараха много време да разкажат историята по подходящ начин и публиката ще е напълно удовлетворена. Не всички ще са доволни, но имам чувството, че зрителите ще харесат посоката на сериала. Заслужава си цялото чакане, това ви обещавам“.

Дейвид Нътър потвърди и друга информация, който отскоро обикаля фен сайтовете – всеки епизод от новия сезон ще бъде с дължина над 60 минути.

„Ще се въртят около големите числа, в това съм уверен“, споделя той.

Последният осми сезон на „Игра на тронове“ ще тръгне по екраните през април 2019 г.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg