Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Труман Капоти на дивана, в Софийска градска галерия

Писателят Труман Капоти пред обектива на големия фотограф Арнолд Нюман, 1977 г. Кадърът е част от първата изложба в България на Нюман с портрети на иконични фигури в културата на ХХ век. - Труман Капоти на дивана, в Софийска градска галерия

Писателят Труман Капоти пред обектива на големия фотограф Арнолд Нюман, 1977 г. Кадърът е част от първата изложба в България на Нюман с портрети на иконични фигури в културата на ХХ век.

Първата изложба в България на големия фотограф Арнолд Нюман (1918 – 2006) ще представи някои знакови личности на ХХ век. Може да бъдат разгледани между 6 ноември и 9 декември в Софийска градска художествена галерия.

Експозицията е десето юбилейно издание на платформата „Майстори на фотографията“, която се осъществява от „Мусиз“ и Фондация „Америка за България“.

Вижте още: ПОРТРЕТЪТ КАТО ИКОНА

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg