Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Цар Лъв“ се множи с предистория

„Дисни“ създава CGI музикална драма за възкачването на Муфаса на животинския престол

Муфаса (озвучен от Джеймс Ърл Джоунс) и сина му Симба в сцена от „Цар Лъв“ от 2019 г.  - „Цар Лъв“ се множи с предистория

Муфаса (озвучен от Джеймс Ърл Джоунс) и сина му Симба в сцена от „Цар Лъв“ от 2019 г.

„Дисни“ ще работи по нова част на римейка на „Цар Лъв“, съобщиха от компанията на събитието „D23 Expo“. Музикалната драма „Муфаса: Цар Лъв“ ще бъде предистория към филма от 2019 г. и ще разкаже за бащата на Симба, който има скромен произход, но става владетел на прайда и цар на всички животни, пише „Инсайдър“.

Историята ще бъде разказана в настоящето, но ще има много ретроспективни моменти, съобщи режисьорът Бари Дженкинс на събитието в Анахайм, Калифорния, посветено на предстоящите продукции на „Дисни“. Ще се появят и познати и обичани персонажи като Рафики, Тимон и Пумба.

Игралният „Цар Лъв“ от 2019 г. е римейк на легендарната анимация и макар и да отчете приходи от 1,6 млрд. долара приходи в боксофиса, филмът си навлече критики за натрапчивата употреба на CGI ефекти.

„Муфаса няма кралски произход, всъщност той остава сирак още като малко лъвче и трябва сам да се оправя в света – коментира Дженкинс. – С тази историята искаме да разкажем истинското приключение как Муфаса е намерил своето място в кръговрата на живота.“

Филмовият каталог на Бари Дженкинс включва „Лунна светлина“ и „Ако Бийл Стрийт можеше да говори“ и някои фенове споделиха учудването си, че режисьорът е решил да се занимава с детска история.

„Когато бях на 14 и помагах в отглеждането на двамата си племенници, имахме касета с филма, която гледахме може би 95 пъти в рамките на 20 дни. Така че познавах добре този персонаж, обичах го. Четейки чудесния сценарий, си мислех за Муфаса и разсъждавах защо хората стават велики. Това, което научаваш от тази история е, че Муфаса е велик заради семейството и приятелите си и някак се разпознах в този персонаж.“

На събитието бе представен и кратък тийзър на предстоящата продукция с участието на Тимон и Пумба, озвучени съответно от Били Айхнър и Сет Роугън. Дженкинс отказа да отговоря на въпроси от публиката дали Джеймс Ърл Джоунс отново ще озвучава възрастния Муфаса.

Трейлърът не може да се види от широката публика към момента, тъй като все още не е качен онлайн. Премиерата на филма е през 2024 г.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg