Целият концерт на Соня Йончева в Залцбург достъпен онлайн (видео)

Стопкадър от концерта на Соня Йончева в Залцбург, записан от arte.tv - Целият концерт на Соня Йончева в Залцбург достъпен онлайн (видео)

Стопкадър от концерта на Соня Йончева в Залцбург, записан от arte.tv

Рециталът на Соня Йончева на 100-ото издание на Залцбургския фестивал предизвика възторжените отзиви на критиката, а видеото с изпълнението ѝ на българската народна песен „Заблеяло ми е агънце“ бе посрещнато от вълна позитивни реакции у нас. Целият концерт на българката на един от най-елитните музикални фестивали в света може да бъде гледан онлайн до 12 ноември в сайта arte.tv.

Концертът на българката бе на 14 август 2020 г. в зала „Моцартеум“ с участието на оркестър „Капела Медитеранеа“ под диригентството на Леонардо Гарсия Аларкон. Йончева представи новия си проект „Ренесанс“, който по думите ѝ представлява музикално „пътуване между Испания, Италия, Англия и моята България“, и включва произведения на Страдела, Монтеверди, Кавали, Калдара, Гибънс, Руиз де Рибаяз, Марин, Пърсел, Дауленд и Диаз.

Америка за България

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах