Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Целият състав на Кюстендилския театър е съкратен

Заради извънредното положение са намалели приходите на общината, обяснява кметът на града

Трупата разчита да бъде назначена отново след края на извънредното положение. Снимка: Общински театър - Кюстендил - Целият състав на Кюстендилския театър е съкратен

Трупата разчита да бъде назначена отново след края на извънредното положение. Снимка: Общински театър - Кюстендил

Съкратен е целият екип на общинския театър в Кюстендил, съобщи Българското национално радио, позовавайки се на кмета на града Петър Паунов.

Причината, обяснява кметът, е, че заради извънредното положение са намалели приходите на общината, която издържа и театъра.

Уволнението на всички хора, работещи в театъра – актьори, администрация, технически състав – става на фона на активните действия на Министерство на културата и професионалните гилдии за преодоляване на последствията от извънредното положение за най-застрашените от него – работещите в областта на културата.

Единствените, които остават на работа в Кюстендилския театър, са директорът Чавдар Ненов и едно техническо лице, което да се грижи за сградата и оборудването.

На 8 май съкратените ще трябва да се регистрират като безработни на борсата и ще взимат 60% от заплатата си като обезщетение. Те разчитат, че след края на извънредното положение, ще бъдат назначени отново, както им е обещал в устен разговор директорът.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах