VivaPay

Целият състав на Кюстендилския театър е съкратен

Заради извънредното положение са намалели приходите на общината, обяснява кметът на града

Трупата разчита да бъде назначена отново след края на извънредното положение. Снимка: Общински театър - Кюстендил - Целият състав на Кюстендилския театър е съкратен

Трупата разчита да бъде назначена отново след края на извънредното положение. Снимка: Общински театър - Кюстендил

Съкратен е целият екип на общинския театър в Кюстендил, съобщи Българското национално радио, позовавайки се на кмета на града Петър Паунов.

Причината, обяснява кметът, е, че заради извънредното положение са намалели приходите на общината, която издържа и театъра.

Уволнението на всички хора, работещи в театъра – актьори, администрация, технически състав – става на фона на активните действия на Министерство на културата и професионалните гилдии за преодоляване на последствията от извънредното положение за най-застрашените от него – работещите в областта на културата.

Единствените, които остават на работа в Кюстендилския театър, са директорът Чавдар Ненов и едно техническо лице, което да се грижи за сградата и оборудването.

Америка за България

На 8 май съкратените ще трябва да се регистрират като безработни на борсата и ще взимат 60% от заплатата си като обезщетение. Те разчитат, че след края на извънредното положение, ще бъдат назначени отново, както им е обещал в устен разговор директорът.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg