Целувките и интимните сцени в киното ще се правят само на компютър

Холивуд започва работа с нови противоепидемични правила за снимане

Една от най-прочутите целувки в киното - между Рет Бътлър и Скарлет о'Хара (Кларк Гейбъл и Вивиан Лий) в „Отнесени от вихъра“. Занапред подобни сцени няма да се снимат на живо. - Целувките и интимните сцени в киното ще се правят само на компютър

Една от най-прочутите целувки в киното - между Рет Бътлър и Скарлет о'Хара (Кларк Гейбъл и Вивиан Лий) в „Отнесени от вихъра“. Занапред подобни сцени няма да се снимат на живо.

Филмопроизводството в Холивуд започва отново от 12 юни. Това обяви на пресконференция, излъчвана директно от телевизия АВС, директорката на отдела за обществено здравеопазване в Лос Анджелис Барбара Ферер.

Заради пандемията в средата на март филмовата и телевизионната индустрия в световен мащаб преустанови почти изцяло дейността си, а хиляди служители, повечето от които на свободна практика, бяха уволнени веднага с малко или никаква финансова компенсация. Голям брой продукции, вариращи от студийни проекти като продължението на „Аватар“ и „Фантастичните животни 3“ до независими филми, бяха спрени.

Сега кинаджиите могат да се завърнат на снимачните площадки, но с някои ограничения и нововъведения. Както съобщи по-рано през седмицата „Ню Йорк Поуст”, Асоциацията на киномонтажистите в САЩ е изпратила препоръки да бъдат ограничени всички сцени в киното, които предполагат близък контакт между актьорите. Интимните кадри, кадрите с целувки и с твърде много статисти вече ще бъдат снимани на части и поотделно, а после ще бъдат комибинирани с помощта на компютърни програми.

В Холивуд препоръчват кастингите да се провеждат зад стъклена преграда между режисьорите и актьорите, а на снимачната площадка всички от екипа трябва да бъдат с маски и ръкавици. В екипите задължително ще бъде включван санитарен инспектор, който да следи за спазване на изискванията.

Фантастико

Преди началото на снимките ще се прави тестване на здравословното състояние на екипа. До работа ще бъдат допускани само здрави хора. Препоръчано е при възможност екипът да биде изолиран в специален хотел по време на активния снимачен период, за да не се допусне заразяване. Кетърингът ще бъде пакетиран отделно за всеки, за да се избегне обичайната шведска маса.

По информация на университета „Джон Хопкинс” в Лос Анджелис, където се намира и Холивуд, към днешен ден има около 64 хил. заразени и 2655 смъртни случая.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах