Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Цигуларят Минчо Минчев – новият Аполон

"Аполония" е перпетуум-мобиле", каза Минчо Минчев. - Цигуларят Минчо Минчев – новият Аполон

"Аполония" е перпетуум-мобиле", каза Минчо Минчев.

Големият цигулар Минчо Минчев се нареди сред Аполоновците на Созопол. Музикантът получи голямата награда на фондация „Аполония“ на откриването на 30-ото издание на празниците на изкуствата в черноморския град в четвъртък вечерта.

Преди Минчев носители на статуетката са били Людмил Ангелов, Ицхак Финци, Теодосий Спасов, Георги Данаилов, Мариус Куркински, Георги Господинов, Александър Морфов, Самуел Финци, БНР и БНТ. В последните две години отличието прибраха и две дами – оперните певици Александрина Пендачанска и Красимира Стоянова.

„Аполония“ е едно перпетуум мобиле, което ни изненадва винаги с нещо ново и провокативно. Фестивалът запазва българския дух“, заяви Минчо Минчев.

Фестивалът привлече президента (1997-2002) Петър Стоянов, служебния министър на културата Мартин Иванов, председателя на СЕМ Георги Лозанов и директора на Софийската филхармония Явор Димитров.

Откриването на „Аполония“ бе полято с кратък дъжд, което даде повод на министър Мартин Иванов да каже: „И времето скърби заедно с нас за Валери Петров“, след което призова публиката да стане на крака и да отдаде почит на големия поет.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg