Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Цирк дю Солей фалира

Компанията иска защита от банкрут, дължи близо 1 милиард долара

Трупата последно бе в България през 2017 г. със спекткъла „Варекай“. Снимка: Цирк дю Солей - Цирк дю Солей фалира

Трупата последно бе в България през 2017 г. със спекткъла „Варекай“. Снимка: Цирк дю Солей

Световноизвестният Цирк дю Солей обяви несъстоятелност и подаде иск за защита от банкрут заради коронавируса, съобщава Си Ен Ен.

За възстановяването си елитната трупа търси помощ от канадското правителство и от частни инвестиционни компании. Причината за натрупаните задължения към кредитори, в размер на близо 1 милиард долара, е в коронавирусната криза, заради която шоуто прекрати сценичната си дейност. Веднага след отмяната на културните събития в края на март компанията „Cirque du Soleil Entertainment Group” освободи 3500 свои служители.

„През последните 36 години Цирк дю Солей беше изключително успешна и печеливша организация. Нулевите доходи след принудителното затваряне на всички наши представления заради COVID-19 изискват решителни действия от ръководството, за да бъде спасено бъдещето на компанията”, заяви генералният директор Даниел Ламар.

Досега Сирк дю Солей е получил 300 милиона долара помощ от инвеститори за рестартиране и за подпомагане на засегнатите сътрудници и партньори.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах