Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Цялата истина за кариерата на Уайнстийн снима Би Би Си

Документален филм, посветен на културата на злоупотребата с власт в Холивуд, с интервюта с много актриси, „достатъчно смели, за да разкажат историите си“

От продуцeнтската компания „Lightbox“ обявиха, че филмът ще представи „свежи прозрения и откровения за епичната история за възхода и падението на Уайнстийн“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Цялата истина за кариерата на Уайнстийн снима Би Би Си

От продуцeнтската компания „Lightbox“ обявиха, че филмът ще представи „свежи прозрения и откровения за епичната история за възхода и падението на Уайнстийн“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Обществената телевизия на Обединеното кралство Би Би Си поръча документален филм за възхода и падението на Харви Уайнстийн, с интервюта с „много от актрисите, които бяха достатъчно смели, за да разкажат своите случаи“ на сексуален тормоз и нападки от страна на продуценти, агенти, адвокати и журналисти.

Деветдесетминутният филм, режисиран от Урсула Макфарлан („Шарли Ебдо: Три дни, които разтърсиха Париж“), има работното заглавие „Уайнстийн“ и ще бъде излъчен по Би Би Си 2.

От продуцeнтската компания „Lightbox“ обявиха, че филмът ще представи „свежи прозрения и откровения за епичната история за възхода и падението на Уайнстийн“, както и „цялостно описание на един от най-всеобхватните скандали в историята на Холивуд – който все още се развива“.

През призмата на кариерата на Уайнстийн и сексуалния тормоз, филмът ще разгледа и историята на Холивуд и ще „задълбае в сложната комбинация от пари, власт, експлоатация и злоупотреби, развила се с появата на студийната система в 30-те години на миналия век“, за да разкрият „културата на страх и злоупотреби, от която е пропит Холивуд“.

„Като разказва историята за необикновеното издигане и сриване на Уайнстийн, този филм ще стигне до ядрото на големите въпроси, които стоят в центъра на скандала: поведението му, продължило десетки години, какво разкрива историята му за мъжете с власт в Холивуд – и не само, и настъпи ли повратният момент в отношението към жените на работните им места?“,  казват изпълнителните продуценти на документалния филм.

Би Би Си все още не са обявили кога ще излъчат филма, но очакванията са да бъде показан във Великобритания през 2018 г.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90