Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Цялото досие на Юлия Кръстева достъпно онлайн. Линкове

Агент „Сабина“ предава на Държавна сигурност „малоценна“ информация.  - Цялото досие на Юлия Кръстева достъпно онлайн. Линкове

Агент „Сабина“ предава на Държавна сигурност „малоценна“ информация.

Работното дело на Юлия Кръстева в Държавна сигурност вече е достъпно онлайн. Комисията по досиетата публикува в сайта си документите, запазени от нейното досие. Поместени са Работно дело „Сабина“, Лично дело „Сабина“, Приложение към „Лично дело“, регистрационен дневник и картони.

Вижте още: ДОСИЕТО НА ЮЛИЯ КРЪСТЕВА: НИТО РЕД, НАПИСАН ОТ НЕЯ

Представяме Ви един от документите в досието – „Опис на изразходваните суми от „Сабина“, с гриф „Строго секретно!“. Както се вижда, в него няма никакви суми, просто празна бланка.

Америка за България

 

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3