Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Туитър вече няма да е „птица”

Илон Мъск сменя бранда на социалната мрежа, за да я свърже с компанията за изкуствен интелект xAI

Илон Мъск смята да приключи с „всякакви птици“ в Туитър. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Туитър вече няма да е „птица”

Илон Мъск смята да приключи с „всякакви птици“ в Туитър. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Илон Мъск сменя логото на Туитър, възможно е да промени и името му. Това стана ясно от пост на милиардера в социалната мрежа, която притежава.

Скоро ще се сбогуваме с бранда „Туитър“ и с всякакви там птици“, написа Мъск късно снощи, като представи възможното ново лого на популярната социална медия.

То е с буквата Х, също като други брандове от империята на Мъск. Вероятно името на Туитър ще бъде пряко обвързано с компанията за изкуствен интелект xAI, която Мъск анонсира наскоро, като обеща, че с нейна помощ „ще разбере истинската история на Вселената“.

Така изглежда евентуалното бъдещо лого на Туитър, публикувано в профила на Илон Мъск.

Милиардерът призова потребителите да предлагат свои варианти за лого с Х, като обеща, че в мига, когато се появи добро предложение, „птичето“ на Туитър ще изчезне.

Илон Мъск придоби Туитър през октомври 2022 г. срещу 44 млрд. долара. Тогава той уволни цялото ръководство и съкрати 70-80 процента от работещите в компанията. След това новият собственик проведе „амнистия“ на блокираните акаунти, включително и този на бившия президент Доналд Тръмп.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg