Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Тук е родният дом на първия демократично избран президент на България“

Четирима държавни глави откриват плоча в памет на Желю Желев в село Веселиново

Възпоменателната плоча вече е поставена на родния дом на Желю Желев (1935-2015) в село Веселиново. Снимка: Стопкадър Нова телевизия - „Тук е родният дом на първия демократично избран президент на България“

Възпоменателната плоча вече е поставена на родния дом на Желю Желев (1935-2015) в село Веселиново. Снимка: Стопкадър Нова телевизия

Скромна възпоменателна плоча за Желю Желев ще бъде открита в родното му село Веселиново, Шуменско. Четирима президенти – настоящият Румен Радев, Росен Плевнелиев (2012-2017), Георги Първанов (2002-2012) и Петър Стоянов (1997-2002) – е почетат откриването й във вторник. На церемонията ще присъстват дъщерята на д-р Желев – Станка, интелектуалци и близки на семейството.

Паметната плоча вече е поставена на родния дом на президента. Изработена е черен гранит, на който е издълбан надписът „Тук е родният дом на Желю Желев, първият демократично избран президент на Република България“.

Инициативата за плочата е на общините Веселиново и Смядово.


Вижте още: ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ: ПРЕХОДЪТ СВЪРШИ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90