Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Тука има, тука няма конкурс за шеф на БНТ

СЕМ обяви, че ще започне процедура за наследник на Вяра Анкова – после се отказа

Мандатът на Вяра Анкова изтече през лятото, но конкурс за поста ѝ още не е обявен. - Тука има, тука няма конкурс за шеф на БНТ

Мандатът на Вяра Анкова изтече през лятото, но конкурс за поста ѝ още не е обявен.

Съветът за електронни медии мистериозно се отказа да обяви конкурс за генерален директор на БНТ. В четвъртък се оказа, че медийният регулатор е поставил такава точка в дневния си ред за заседанието днес. Сега обаче, с рядък случай на 5 гласа „въздържал се“, решението се отлага, съобщава „24 часа“.

Пред изданието председателят на съвета Мария Стоянова коментира, че изборът ще стартира, „когато ситуацията позволява устойчивост на конкурса, така че да не компрометира кандидатите“.

На заседанието днес е било обсъдено кога и как да бъде обявен конкурс за поста, на който в момента е Вяра Анкова. Петимата членове на СЕМ са имали подготвен график за процедурата, но при гласуването всеки от тях на практика се е отказал да гостува.

Процедурата по избор на ръководител на БНТ трябваше да бъде обявена още преди пет месеца, когато изтече мандатът на Анкова. Според графика от предварителния дневен ред конкурсът е щял да стартира на 1 декември. Предвиждало се е до края на годината да се събират документи, а същинският избор да се състои в края на януари или началото на февруари, посочва още „24 часа“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg