Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Турци се оплакват от съседка по шорти

Трудно им било да откъснат очи от прозорците й

В квартал на турската столица Анкара съседи се оплакват от жена, която „носела шорти” в дома си.  - Турци се оплакват от съседка по шорти

В квартал на турската столица Анкара съседи се оплакват от жена, която „носела шорти” в дома си.

Възмутени жители на квартал в Анкара се оплакват от своя съседка, която носела шорти – не на улицата, а у дома си. Проблемът бил, че я виждали в „неподходящото ѝ облекло“, защото не пускала пердета, и не можели да откъснат очи от прозорците на дамата, съобщава „Джумхюриет“.  

Затова съседите от околните сгради поискали от управителя на кооперацията, в която живее жената, да я задължи да си затваря плътно пердетата – или да носи по-прилични дрехи, за да не ги изкушава.

Жената, учителка по английски, с инициали T.E., твърди, че е обект на постоянно наблюдение от своите съседи и работниците от строежа срещу апартамента ѝ и че често е подлагана на обиди в социалните мрежи.

„Живея тук от години и постоянно съм наблюдавана от строителите, работещи по отсрещната сграда, от хората от околните апартаменти и от сина на един съсед – е написала T.E.“ в социалната мрежа на 6 септември. – А сега тези, които не спират да надничат в прозореца ми, защото ходя из къщи по шорти, са се оплакали от мен на управителя, който ме предупреди да си затварям плътно пердетата.”

Остава неясно защо възмутените съседи не спрат да надничат през чуждите прозорци, ако гледката наистина не им е по вкуса. Но щом гледат, очевидно им харесва. Което обаче не им е попречило да се възмущават и така да запазят усещането за собствената си праведност.

И все пак поне в този случай нещата още са в рамките на словесните атаки – а в Турция вече няколко пъти гневни мъже нападат физически жени, които смятат за неподходящо облечени.


Вижте още: КЪСИТЕ ДЪНКИ – ЗНАМЕ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ТУРСКИ ЖЕНИ

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС