Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Турция отказа реклама с Джулиан Мур, била слаба като актриса

Депутати в парламента я коментират като депресивна личност

Джулиан Мур спечели Оскар за ролята си във „Все още Алис“. - Турция отказа реклама с Джулиан Мур, била слаба като актриса

Джулиан Мур спечели Оскар за ролята си във „Все още Алис“.

Джулиан Мур триумфира с дългоочаквания Оскар за ролята си във „Все още Алис“, но актьорските ѝ умения не се тачат в някои части на света. Според в. Хюрриет“, цитиращ източници от Министерството на културата и туризма в Турция, актрисата е отпаднала от рекламен проект на туризма в страната заради „слабата си игра“.

Мур бе наета да оглави мащабна рекламна кампания на стойност 4 милиона щатски долара. В един от клиповете актрисата хваща самолета за Турция и си спомня пътуване до същата дестинация в детството. След като властите видели записа обаче, изискали рекламата да бъде заснета отново, защото не е достатъчно добра. Мур отказала, въпреки че снимките на проекта трябвало да бъдат в Лос Анджелис. Така цялата кампания в момента е замразена.

Официално становище от Анкара все още няма, но Мур очевидно е непопулярен избор в турския парламент. Депутатка в тамошното Народно събрание попита социалната министърка: „Доколко разумно намирате да се промотира Турция с телата на такива имена и дами? Как смятате, като жена, да се платят толкова пари на холивудска звезда за реклама на Турция, все едно сме в XIX век?“. Други политици в Турция изразиха мнение, че Мур е „депресивна личност“.

Източници от Министерството на туризма са заявили пред „Хюрриет“, че провалът на рекламата с Джулиан Мур не е голяма работа, тъй като „над 30 подобни клипа“ с други актьори вече са били заснети.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС