Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Турция открива сезона за чужди туристи в края на август

Ще има семейни зони на плажовете и по-малко места в ресторантите в курортите

Синята джамия в Истанбул, заснета отвисоко на 24 април, първия ден от Рамадан. За да се избегне струпването на много хора по време на празничните дни, в Истанбул и в още 30 града бе въведен вечерен час от 23 до 26 април. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Турция открива сезона за чужди туристи в края на август

Синята джамия в Истанбул, заснета отвисоко на 24 април, първия ден от Рамадан. За да се избегне струпването на много хора по време на празничните дни, в Истанбул и в още 30 града бе въведен вечерен час от 23 до 26 април. Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Шведски маси“ в турските хотели, особено през лятото, вече няма да има, каза в специално изявление министърът на туризма и културата на Турция Мехмет Ерсой пред Асоциацията на руските туроператори, цитирана от сайта „Лента.ру“.

Оттук нататък гостите ще бъдат обслужвани по комплексно меню. Самообслужването остава в миналото. Заради социалното дистанциране ще бъдат намалени и местата в ресторантите.

Същото се очаква и за плажовете. Ще бъде намалено количеството шезлонги и ще се въведе принцип на семейно зониране на пясъчната ивица.

Ако случаите на коронавирус в света започнат да намаляват, още в края на май в Турция е готова да отвори поетапно хотелите със „здравен сертификат“, но само за турски граждани. На следващ етап ще бъдат възстановени международните самолетни полети, но само за държави, където няма регистрирани нови случаи на COVID-19. Началото на чуждестранния туризъм в Турция се планира за края на август.

Все още се обмисля как ще се процедира със системата „all inclusive“. По всяка вероятност тя ще остане, но само в петзвездните хотели.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС