POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Тутанкамон“ с Бен Кингсли и в българския ефир

Минисериал за египетския владетел тръгва по Би Ти Ви в неделя

Историята в сериала се фокусира върху борбата за власт и опитите на младия Тутанкамон да поведе Египет.  - „Тутанкамон“ с Бен Кингсли и в българския ефир

Историята в сериала се фокусира върху борбата за власт и опитите на младия Тутанкамон да поведе Египет.

Мащабният минисериал „Тутанкамон“ тръгва и в българския ефир. В неделя (15 януари) от 20 часа по Би Ти Ви ще бъде излъчена първата от трите двучасови серии на историята, в която в ролята на Ай, ментора на фараона по пътя към политиката, влиза носителят на Оскар Бен Кингсли.

Трите епизода, излъчени за първи път през юли 2015-а, носят названията съответно „Могъщество“, „Предателство“ и „Съдба“. В главната роля, на Тутанкамон (или Тут – както е оригиналното име на сериала), е Аван Йогиа. Редом до него са актьорите Нонсо Анози, Сибила Дийн, Кайли Бънбъри, Идо Голдбърг, Стив Тюсо и други.

Историята в сериала се фокусира върху борбата за власт и опитите на младия владетел да поведе Египет. Всичко това става на фона на предателства от страна на най-близките му хора, които се интересуват само от собствените си интереси.

Младият Тут поема властта след смъртта на баща си и е принуден да се ожени за сестра си, за да продължи рода. Въпреки че той е фараонът, е контролиран от трима властни мъже, които плетат интриги срещу него и бленуват да му отнемат властта.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg