Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Тузаря от „Сексът и градът“ обвинен в изнасилване

Две жени разказват за травмиращите си срещи с Крис Нот, провокирани от подновената му популярност със сериала „Просто ей така“

Крис Нот в сцена от сериала „Сексът и градът“ - Тузаря от „Сексът и градът“ обвинен в изнасилване

Крис Нот в сцена от сериала „Сексът и градът“

Крис Нот, познат най-вече като Тузаря от „Сексът и градът“, е обвинен в сексуално насилие от две жени, съобщава „Холивуд Рипортър“. Жените не се познават и описват два случая на изнасилване, които си приличат по характер, но са се случили през близо 10-годишен период от време, пише „Гардиън“.

Обвинителките, пожелали да запазят анонимност, сами са пожелали да говорят пред изданието. В последните дни името на Крис Нот се споменава често заради сериала „Просто ей така“ – продължение на „Сексът и градът“. Потърсен от „Холивуд Рипортър“, 67-годишният Нот заявява, че разказаните истории са „категорична лъжа“.

„Тези случаи може да са отпреди 30 години, може и да са от преди 30 дни – казва той. – „Не“ винаги означава „не“ и това е граница, която не преминавам. Взаимоотношенията ни са били взаимни. Трудно е да не поставя под съмнение времето, в което тези две истории излизат наяве. Не съм сигурен защо добиват популярност сега, но знам това: не съм насилвал тези жени.“

Жените, представили се с псевдонимите Зоуи и Лили, разказват, че срещнали Нот, когато били на 20 и няколко години. Зоуи споделя, че се запознала с актьора покрай работата си в развлекателната индустрия през 2004 г. Тогава тя била на 22, той – на 49. След известен период, в който флиртували, той я поканил в басейна на комплекса, където живеел. Последвала покана да се качи в апартамента му под претекст, че иска да обсъдят някаква книга. След инцидента Зоуи, която днес е на 40, повикала своя приятелка и двете отишли в болница за шевове след атаката. Тогава жената отказала да сподели името на Нот пред полицията, защото се страхувала, че ще загуби работата си. Посещението в болница не може да се потвърди, отбелязва „Холивуд Рипортър“, тъй като медицинското заведение не пази архиви от 2004 г.

Другата жена, представила се като Лили, днес е на 31 години и работи в сферата на журналистиката. Запознала се с Нот през 2015 г. във ВИП сепаре на бивш нюйоркски нощен клуб. Тогава тя била на 25 години и работела като сервитьорка в заведението, той бил на 60. Когато Нот я поканил на вечеря, тя приела като голям фен на „Сексът и градът“. След срещата, актьорът я поканил в апартамента си за чаша уиски и за да обсъдят нейните кариерни планове.

Срещата им се потвърждава от текстови съобщения, разменени между март и април 2015 г. В едно от тях Нот казва:

„Между другото, трябва да те попитам: хареса ли ти нашата вечер от миналата седмица? Аз мисля, че беше много забавно, но не съм сигурен ти как се почувства“.

„Хмм, със сигурност ми хареса компанията ти – отговаря тя. – Чудесен разговор. Не искам да навлизам в подробности, особено в текстово съобщение, но се почувствах използвана. Може би тази тема е по-подходяща за телефонен разговор.“

След това двамата си разменят няколко съобщения, в които се уговарят за втора среща, но Лили променя мнението си и му отказва. Двамата не се виждат повече.

Попитани защо споделят историите си публично точно сега, двете жени казват, че почувствали задължение да ги разкажат заради подновената популярност на Нот.

„Когато видях, че се завръща в ролята си от „Сексът и градът“, нещо в мен се отключи – разказва Зоуи. – Толкова дълги години този случай стоеше погребан, но реших, че сега е времето публично да разкрия какъв човек е.“

Полицията в Лос Анджелис в момента разследва обвиненията на Зоуи от 2004 г., съобщават източници на „Дедлайн“.

„Все още разследваме характера на обвинението и опитваме да разберем къде, кога и дали жалба е била подадена“, казват от полицейското управление.

Часове след двете обвинения компания за фитнес уреди премахна своя популярна реклама с Нот.

Вижте още: ИНФАРКТ НА ГЕРОЙ ОТ „СЕКСЪТ И ГРАДЪТ“ СЪБОРИ АКЦИИТЕ НА КОМПАНИЯ ЗА ФИТНЕС УРЕДИ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах