Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Тв водещият Иво Никодимов пребит

Журналистът нападнат в Борисовата градина от трима мъже

Иво Никодимов е водещ на сутрешния блок на БНТ. Снимка: БНТ - Тв водещият Иво Никодимов пребит

Иво Никодимов е водещ на сутрешния блок на БНТ. Снимка: БНТ

Водещият от БНТ Иво Никодимов е бил пребит във вторник следобяд, съобщават от националната телевизия. Нападателите са били трима, непознати на журналиста мъже. Инцидентът станал малко след 15 ч. в Борисова градина, докато Никодимов се придвижвал към БНТ. След като нанесли ударите в лицето на водещия, побойниците побегнали.

Цитиран в сайта на своята медия, Иво Никодимов заявява, че не е чул предупреждения и заплахи от извършителите на нападението. Според информация на „24 часа“, главата му била окървавена, но бил на крака и сам се придвижил до сградата на телевизията, където го прегледал лекарски екип. От там бил откаран с линейка до ВМА, където е и в момента, с наранявания по лицето.

 

„Ние, работещите в Българската национална телевизия, изпитваме огромно възмущение от бруталното посегателство върху граждани. Когато агресията е насочена срещу журналисти, тя се превръща в саморазправа със свободата на словото.
Обществената телевизия винаги е стояла зад ценностите на гражданското общество, които гарантират правата на всеки един гражданин и отговорността той да бъде защитен. Затова се надяваме, че извършителите на нападението на журналиста Иво Никодимов и други граждани ще бъдат открити и наказани“, заявяват от БНТ.

От медията изказват благодарност на екипа на ВМА и служителите на МВР за своевременната реакция.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg