Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Тв7 спря снимките на сериала „Връзки“

Медията е прекратила плащанията към екипа

Михаил Билалов и Лилия Маравиля в кадър от сериала "Връзки". - Тв7 спря снимките на сериала „Връзки“

Михаил Билалов и Лилия Маравиля в кадър от сериала "Връзки".

Снимките на сериала „Връзки“ на Тв7  са прекратени, научи „Площад Славейков“.

Доскоро най-състоятелната и щедра телевизия сега е в тежко финансово положение след сблъсъка на триото, което я създаде. Бившият й директор Николай Бареков подаде молба в Софийски градски съд медийната група да бъде обявена в несъстоятелност. В „отговор“ собственикът на Тв7 и ВВТ – „ТВ Седем“ ЕАД, поиска обявяването си в несъстоятелност. Мотивът им е, че така ще бъдат запазени най-добре интересите на служителите и партньорите на компанията.

Същите тези служители обаче бяха пратени предсрочно в лятна ваканция. Но телевизионерите си знаят, че положението не е просто временно, а ги оставят без работа.

Намеренията са Тв7 да стане филмов канал с новини. Но филмите явно няма да са наше производство, а вносно, защото са по-евтини. Медията е прекратила плащанията към екипа на продуцентската компания „ЕМО вижън“, който снима сериала „Връзки“. Първият му сезон щеше да е готов до есента, когато трябваше да стартира в ефира на медията.

В сериала са ангажирани топактьори като Михаил Билалов, Лилия Маравиля, Валери Йорданов, Анета Сотирова. Режисьор е Виктор Божинов.

Снимките са били прекратени, за да не се трупат разходи, които „ЕМО вижън“ не може да покрие. Цената на един епизод е около 80 000 лв.

Спирането на сериала „Връзки“ е поредният тежък удар върху българското кино. Кризата и неуспехът с няколко тв поредици отказаха Би Ти Ви от производството на нови сериали, а Нова телевизия се развива в друга посока – риалити шоута. Единствената медия, която ще продължи да влага средства в кинопродукции, остава БНТ.

„ЕМО вижън“ вероятно ще опита да продаде „Връзки“ на някоя от тези три медии. Националната телевизия може би е единственият шанс трудът на екипа да не отиде на кино… като българското кино.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС