Твърди, че не знае какъв е краят на „Игра на тронове“

Емилия Кларк казва, че никога не е била дискриминирана на снимачната площадка, само защото е жена

„Краят ще бъде такъв, какъвто никой не очаква“, де факто не каза нищо за „Игра на тронове“ Емилия Кларк. - Твърди, че не знае какъв е краят на „Игра на тронове“

„Краят ще бъде такъв, какъвто никой не очаква“, де факто не каза нищо за „Игра на тронове“ Емилия Кларк.

Снимките на финалния осми сезон на „Игра на тронове“ текат от зимата на 2017-а, но Емилия Кларк твърди, че нито един от актьорския състав не знае какъв ще е краят на епическата сага и кой ще седне на Железния трон. В интервю за „Варайъти“ актрисата говори по теми като половото равноправие, смяната на режисьора по време на снимките на „Соло: История от „Междузвездни войни“ и „силните женски персонажи“, които играе във всяка продукция, в която участва.

Кларк в момента е на фестивала в Кан, докато снимките на „Игра на тронове“ текат в Испания. Тази година фестивалът минава под мотото „Жени на ход“ и борбата за признание на жените режисьори.

Вижте още: КЕЙТ БЛАНШЕТ ОГЛАВИ ПРОТЕСТ НА ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ

В интервюто бе повдигната, разбира се, и темата за финала на фентъзи драмата.

Америка за България

„Краят ще бъде такъв, какъвто никой не очаква“, де факто не каза нищо Кларк.

След седем години на екран, актрисата не крие емоциите си за наближаващия край на продукцията.

„Чувствам се така, сякаш се готвя да отпътувам за вкъщи… вълнуващо е, но е тъжно и плашещо в същото време“, обяснява Емилия Кларк.

Тя отрича някога да е била дискриминирана на снимачните площадки, но понякога ѝ се е налагало да се бори за равни права с мъжете. В „Игра на тронове“ обаче, въпреки че това е първата ѝ голяма роля, Кларк твърди, че е била заплатена наравно с колегите си мъже.

Bookshop 300×250 3

Актрисата използва интервюто, за да се обърне към журналистите, които често ѝ задават въпроса „Какво е чувството да играеш силни женски персонажи в главната роля?“ – според нея щом персонажът в главната роля е жена, от нея се очаква да е силна.

Англичанката коментира и друг свой проект, вече завършен, но не минал без трудности. Още в началото на снимките на „Соло“ внезапно бяха освободени режисьорите Крис Лорд и Фил Милър поради „творчески различия“ и сменени с Рон Хауърд.

„Написано звучи като тотален кошмар. Но смяната беше безшевна, беше много, много добре осъществена. Имаше съвсем кратък застой и след това чух, че Рон Хауърд ще режисира. След това трябваше да се обадя около шест пъти на сценариста и да го попитам: „Сигурен ли си? Наистина ли си сигурен? Наистина ли Рон Хауърд идва?“, коментира актрисата.

Хауърд бързо се вписал в екипа и спечелил доверието на актьорите още от първия ден, когато събрал всички и изслушал тяхното мнение как следва да продължи съвместната им работа.

Bookshop 728×90