Творци обявиха бойкот на предаването „Култура.бг“ в БНТ

Настояват за връщането на Димитър Стоянович и Александра Гюзелева като водещи

Димитър Стоянович и Александра Гюзелева са свалени от екрана на предаването „Култура.бг“. Снимка: Стопкадър от БНТ - Творци обявиха бойкот на предаването „Култура.бг“ в БНТ

Димитър Стоянович и Александра Гюзелева са свалени от екрана на предаването „Култура.бг“. Снимка: Стопкадър от БНТ

Прочути български творци обявиха бойкот на „Култура.бг“ по БНТ до възстановяване на свалените от екран Димитър Стоянович и Александра Гюзелева. Инициативата е на Асен Асенов, директор на Фондация „Едно за Култура и Изкуства“, която продуцира фестивала One Dance Week. От профила си във Фейсбук той призова изявени писатели, художници, актьори, режисьори, продуценти да подкрепят бойкота на предаването.

Вижте още: АЛЕКСАНДРА ГЮЗЕЛЕВА И ДИМИТЪР СТОЯНОВИЧ СВАЛЕНИ ОТ ЕКРАН

„В знак на протест срещу отстраняването на екипа на „Култура.бг“ по БНТ, категорично отказвам да участвам в предаването до връщането на журналистите и продуцентите на работните им места. Призовавам към това всички български творци и културни мениджъри. Включете се, тагнете свои приятели, продължете нататък… Заедно ще успеем!”, написа Асен Асенов във Фейсбук.

До момента протестът е подкрепен от Георги Господинов, Теодор Ушев, Недко Солаков, Рашко Младенов, Камелия Тодорова, Снежина Петрова, Дарина Такова, Велислав Минеков, Стефания Колева, Стефан Тафров, Юлия Спиридонова – Юлка, Мирослава Янева, Вельо Горанов, Рени Врангова, Найо Тицин, Александрина Пендачанска, Иван Лечев, Васил Гарнизов, Костадин Бонев, Боряна Желева, Ивайло Дичев, Васил Гарнизов и още много видни дейци на културата, изкуството и обществения живот.

Америка за България

ФЕНОМЕН, (УЖ) НЕЗАБЕЛЯЗАН ОТ КОШЛУКОВ

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах