Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Творци обявиха бойкот на предаването „Култура.бг“ в БНТ

Настояват за връщането на Димитър Стоянович и Александра Гюзелева като водещи

Димитър Стоянович и Александра Гюзелева са свалени от екрана на предаването „Култура.бг“. Снимка: Стопкадър от БНТ - Творци обявиха бойкот на предаването „Култура.бг“ в БНТ

Димитър Стоянович и Александра Гюзелева са свалени от екрана на предаването „Култура.бг“. Снимка: Стопкадър от БНТ

Прочути български творци обявиха бойкот на „Култура.бг“ по БНТ до възстановяване на свалените от екран Димитър Стоянович и Александра Гюзелева. Инициативата е на Асен Асенов, директор на Фондация „Едно за Култура и Изкуства“, която продуцира фестивала One Dance Week. От профила си във Фейсбук той призова изявени писатели, художници, актьори, режисьори, продуценти да подкрепят бойкота на предаването.

Вижте още: АЛЕКСАНДРА ГЮЗЕЛЕВА И ДИМИТЪР СТОЯНОВИЧ СВАЛЕНИ ОТ ЕКРАН

„В знак на протест срещу отстраняването на екипа на „Култура.бг“ по БНТ, категорично отказвам да участвам в предаването до връщането на журналистите и продуцентите на работните им места. Призовавам към това всички български творци и културни мениджъри. Включете се, тагнете свои приятели, продължете нататък… Заедно ще успеем!”, написа Асен Асенов във Фейсбук.

До момента протестът е подкрепен от Георги Господинов, Теодор Ушев, Недко Солаков, Рашко Младенов, Камелия Тодорова, Снежина Петрова, Дарина Такова, Велислав Минеков, Стефания Колева, Стефан Тафров, Юлия Спиридонова – Юлка, Мирослава Янева, Вельо Горанов, Рени Врангова, Найо Тицин, Александрина Пендачанска, Иван Лечев, Васил Гарнизов, Костадин Бонев, Боряна Желева, Ивайло Дичев, Васил Гарнизов и още много видни дейци на културата, изкуството и обществения живот.

ФЕНОМЕН, (УЖ) НЕЗАБЕЛЯЗАН ОТ КОШЛУКОВ

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах