„Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта“ от сцената на „Азарян“

Спектакъл, посветен на борбата с рака, пречупена през любовта на близките

Спектакълът е създаден в съавторство с актрисите Невена Калудова, Богдана Котарева,  Юлиана Сайска и Елена Димитрова. Снимка: „Паник Бутон Театър“ - „Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта“ от сцената на „Азарян“

Спектакълът е създаден в съавторство с актрисите Невена Калудова, Богдана Котарева,  Юлиана Сайска и Елена Димитрова. Снимка: „Паник Бутон Театър“

Истории за борбата с рака, пречупени през призмата на любовта, ще разкаже новият спектакъл „Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта“ в Театър „Азарян“. Авторското представление на Василена Радева е по мотиви от книгата на Петя Накова „Годината на осемте химии“. Продукцията е на „Паник Бутон Театър“.

Сюжетът води зрителя през четири истории на хора, изправени пред тежката диагноза „рак“, която не успява да ги пречупи, благодарение на любовта на близките им. Спектакълът е посветен на стремежа да запазим себе си, когато в нас расте смъртта.

Постановката е създадена в съавторство с актрисите Невена Калудова, Богдана Котарева, Юлиана Сайска и Елена Димитрова, които изпълняват свои авторски интерпретации, вдъхновени от литературните образи. Композитор е Емилиан Гацов, а художник – Анна Янакиева.

„Паник Бутон Театър“ се отличава с темите, които представя на сцена – те винаги имат ясно социално послание, говорят за болките на деня чрез средствата на театъра и с вярата, че изкуството лекува душата. Сред продукциите им са „Общество за предпазване от боклучено чудовище“ и „Синята Брада – брак без приказка“, представени на сцената на „Сфумато“.

Четенето е безопасно за вашето здраве

„Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта“ ще се играе премиерно на 8 февруари от 18,30 ч. на сцена „Бекстейдж“ в Театър „Азарян“.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg