Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта“ от сцената на „Азарян“

Спектакъл, посветен на борбата с рака, пречупена през любовта на близките

Спектакълът е създаден в съавторство с актрисите Невена Калудова, Богдана Котарева,  Юлиана Сайска и Елена Димитрова. Снимка: „Паник Бутон Театър“ - „Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта“ от сцената на „Азарян“

Спектакълът е създаден в съавторство с актрисите Невена Калудова, Богдана Котарева,  Юлиана Сайска и Елена Димитрова. Снимка: „Паник Бутон Театър“

Истории за борбата с рака, пречупени през призмата на любовта, ще разкаже новият спектакъл „Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта“ в Театър „Азарян“. Авторското представление на Василена Радева е по мотиви от книгата на Петя Накова „Годината на осемте химии“. Продукцията е на „Паник Бутон Театър“.

Сюжетът води зрителя през четири истории на хора, изправени пред тежката диагноза „рак“, която не успява да ги пречупи, благодарение на любовта на близките им. Спектакълът е посветен на стремежа да запазим себе си, когато в нас расте смъртта.

Постановката е създадена в съавторство с актрисите Невена Калудова, Богдана Котарева, Юлиана Сайска и Елена Димитрова, които изпълняват свои авторски интерпретации, вдъхновени от литературните образи. Композитор е Емилиан Гацов, а художник – Анна Янакиева.

„Паник Бутон Театър“ се отличава с темите, които представя на сцена – те винаги имат ясно социално послание, говорят за болките на деня чрез средствата на театъра и с вярата, че изкуството лекува душата. Сред продукциите им са „Общество за предпазване от боклучено чудовище“ и „Синята Брада – брак без приказка“, представени на сцената на „Сфумато“.

„Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта“ ще се играе премиерно на 8 февруари от 18,30 ч. на сцена „Бекстейдж“ в Театър „Азарян“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90