VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Уайнстийн заплашил Салма Хайек, че ще ѝ разбие капачките

Заплаха в мафиотски стил заради отказа на актрисата да му предостави сексуални услуги

Докато траели снимките на филма „Фрида“, Уайнстийн казал на режисьорката Джули Таймор по адрес на Салма Хайек (на снимката): „Ще ѝ счупя капачките на коленете на тази...“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Уайнстийн заплашил Салма Хайек, че ще ѝ разбие капачките

Докато траели снимките на филма „Фрида“, Уайнстийн казал на режисьорката Джули Таймор по адрес на Салма Хайек (на снимката): „Ще ѝ счупя капачките на коленете на тази...“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

В разговор с Опра Уинфри Салма Хайек обвини Харви Уайнстийн в тормоз по време на снимките на филма „Фрида“ през 2002-а, като добави и нови детайли: създателят на „Мирамакс“ заплашил актрисата „да ѝ счупи капачките на коленете“, съобщава „Гардиън“.

Заплахата в чисто мафиотски стил била само част от дългата му застрашителна тирада срещу актрисата, предизвикана от отказа ѝ да му осигури поисканите сексуални услуги.

Хайек Пино (актрисата вече използва и фамилията на съпруга си) говори пред Опра по време на записите за подкаста SuperSoul Conversations в нюйоркския театър „Аполо“ в сряда. Тя очерта бегло срещите си с Уайнстийн и последиците от тях. По нейни думи, докато траели снимките на биографичния филм „Фрида“ за мексиканската художничка Фрида Кало, Уайнстийн казал на режисьорката Джули Таймор: „Ще ѝ счупя капачките на коленете на тази…“, като използвал обидна дума, свързана с женската анатомия.

Хайек вече разкри подробности за тормоза, на който е била подложена по време на снимките на „Фрида“, в който, освен че играе главната роля, е и копродуцент. В статия за „Ню Йорк Таймс“ от 2017-а тя твърди, че Уайнстийн е заплашвал да я убие, карал я е да участва в секссцена с друга актриса и накрая отказал да предостави филма на кината. Това се случило, след като тя неколкократно отказала на исканията му за секс.

Вижте още: ИЗПОВЕДТА НА САЛМА ХАЙЕК ЗА ЧУДОВИЩЕТО ХАРВИ УАЙНСТИЙН

Тогава Уайнстийн отрече всички обвинения и каза, че „не помни да е притискал Салма да прави неоснователна секссцена с друга актриса и не е присъствал на заснемането на филма“.

Хайек Пино обясни пред Опра защо не се е включила в първата вълна от обвинения срещу Уайнстийн и защо е публикувала есето си чак два месеца, след като насилническите практики на Уайстийн излезли наяве.

„От „Таймс“ ме питаха нямам ли какво да разкажа за него – и при самото предложение у мен се върна целият този смут. В крайна сметка отказах. След това се засрамих, че съм постъпила страхливо. Подкрепях борбата за правата на жените две десетилетия и накрая се оказах страхливка.

Когато информацията за Харви излезе, ме хвана срам, че съм премълчала това, което преживях. Но тогава имах чувството, че моята болка е твърде малка в сравнение с историите на всички останали“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90