Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Убеден сте, че Земята е плоска? Вие сте в Северна Каролина

Международна конференция събра уверените, че кръглата форма на нашата планета е лъжа и е работа на Сатаната

Допускането, че Земята е плоска повдига въпроса каква ли е Луната? И ако тя е плоска като чинийка, то защо понякога изглежда като сърп? Снимка: Live science - Убеден сте, че Земята е плоска? Вие сте в Северна Каролина

Допускането, че Земята е плоска повдига въпроса каква ли е Луната? И ако тя е плоска като чинийка, то защо понякога изглежда като сърп? Снимка: Live science

Време беше – в САЩ се състоя първата международна сбирка на вярващите в теорията за плоската Земя, съобщава Би Би Си. Организаторите на „Международната конференция Плоска Земя“ в Северна Каролина се надяват оттук нататък събитието да се провежда всяка година.

Участниците в мероприятието са обединени около убеждението, че нашата планета е плоска. Те отхвърлят хелиоцентричната система и не вярват, че Слънцето се явява централно небесно тяло в нашата планетна система, около което се въртят Земята и останалите планети. Контрааргументите на НАСА и други учени за тях са лъжи.

На въпроса „Откъде знаете, че Земята е плоска?“ една  от участничките в конференцията отговаря:

„Гледала съм над 50 часа видеоматериали“.

В страницата Flat Eart (Плоска Земя) на Марк Сарджънт в YouTube вече са се записали над 40 хиляди абонати.

„Може би представлява нещо такова – казва Марк Сарджънт и показва плосък макет. – Не е нужно да ми вярвате, аз може да съм наскоро освободен от някоя психиатрична институция.“

Друг участник – Крис Понтиус, след като „почувствал с червата си“, че Земята е плоска и потърсил, но не намерил никъде нейни модели, започнал сам да ги изготвя.

„За мен това е най-голямата лъжа на Сатаната“, казва трети участник, който държи пред камерата малко глобусче на Земното кълбо.

Винаги съм имал усещането, че ме мамят“, допълва го друг.

Последният пирон в теорията за кълбовидната форма на Земята забива Мерилин Тид, жената, гледала 50 часа видео. Тя решила сама да провери, като застанала на брега на океана в Ню Джърси и видяла, че хоризонтът е права линия, а не извита, както би било, ако Земята наистина беше кълбо.

Допускането, че Земята е плоска повдига въпроса каква ли е Луната? И ако тя е плоска като чинийка, то защо понякога изглежда като сърп? И къде точно са кацнали космонавтите: в средата или близо до ръба – разбира се, ако въобще са ходили на Луната.

Вижте още: ИСТИНАТА Е, ЧЕ КУБРИК Е РЕЖИСИРАЛ КАЦАНЕТО НА ЛУНАТА

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах