Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Убиецът на Джон Ленън се извини

Марк Чапман призна, че е избрал грешен начин да стане известен

Джон Ленън бе убит на 8 декември 1980 г. - Убиецът на Джон Ленън се извини

Джон Ленън бе убит на 8 декември 1980 г.

Марк Чапман – убиецът на Джон Ленън, споделил при последното изслушване за освобождаването му от затвора, че е избрал „грешен начин да стане известен”. Нарекъл се „идиот” и се извинил за болката, която причинил на милиони хора.

Той споделил пред комисията по освобождаването миналата седмица, че все още получава писма, в които хората му обясняват страданието си от смъртта на Ленън преди 34 години. Чапман застрелва музиканта на 8 декември 1980 г. с четири куршума пред дома му в Манхатън. Убиецът е осъден да лежи до живот.

Това е осмото изслушване за освобождаване на Чапман и осмият отказ, който получава. Убиецът заявил, че разбира тяхното решение и че най-вероятно така трябва да бъде, защото е наранил ужасно много хора.

„Много, изключително много хора го обичаха. Той беше велик и талантлив човек и тях все още ги боли от неговата загуба. Това, което сторих, не е обикновено престъпление”, са част от думите на Чапман пред комисията.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах