Софийска филхармония МЕГАБОРД

Участник стига до 100 хил. лв. в „Стани богат“

Журналист с дълъг стаж в БНР отваря последния въпрос в играта

Водещият Михаил Билалов за пръв път ще има събеседник, който отваря въпроса за 100 хиляди лева. Снимка: Стопкадър от Би Ти Ви - Участник стига до 100 хил. лв. в „Стани богат“

Водещият Михаил Билалов за пръв път ще има събеседник, който отваря въпроса за 100 хиляди лева. Снимка: Стопкадър от Би Ти Ви

Въпрос за 100 хиляди лева отваря участник в „Стани богат“, научи „Площад Славейков“ от екипа на предаването. Това се случва за трети път в историята на играта в България. Скоро зрителите ще го видят по Би Ти Ви.

Участникът, който ще покаже завидни познания в различни области и най-вече в културата, е изключително скромен, твърдят очевидци. На 68 години е, 20 години е бил на ръководна позиция в Българското национално радио. Преди това е работил в печата – във вестниците „Земеделско знаме“, „Континент“ и „168 часа“. Завършил е българска филология. Пенсионирал се е преди 4 години.

Започва играта си плахо, но в разсъжденията си показва висока начетеност. За малко да изгори на лесен въпрос. Един от последните въпроси преди финала за 100 хиляди лева, е свързан с известна статуя в Париж. Сигурен е в отговора си, но за да използва жокерите си, звъни на сина си. Друг от последните въпроси е за Данте.

Журналистът е първият, отворил въпроса за 100 хиляди лева, откакто играта се излъчва по Би Ти Ви и с водещ Михаил Билалов. До последния въпрос в „Стани богат“ са стигали участници по времето, когато предаването беше в Нова тв и с водещ Ники Кънчев. Първият е Асен Ангелов, който през 2002 г. отговори на въпроса, но се наложи да върне парите, защото се оказа баща на водещата в същата телевизия Искра Ангелова, а според правилата на играта служители на медията и техни роднини нямат право да участват в играта. Въпросът бе: „Коя година е било в Русия, когато през 1700 година се въвежда новото летоброене?“. Верният отговор, който Ангелов дава, е „7213 година“.

За 100 хиляди лева е играл и бизнесменът Дилян Павлов. През 2011 г. той отваря въпрос за 100 хиляди лева и той гласи: „Кой актьор участва като китарист в една песен от албума „Be Here Now“ на „Оейзис“? Той не успява да даде верен отговор, а той е „Джони Деп“.

Скоро зрителите на Би Ти Ви ще разберат отговаря ли 68-годишният журналист на последния въпрос от играта.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

#ИскаПлаче

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах