Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Ученици от балетното училище лишени от питейна вода (видео)

Водата, която тече от чешмите в Националното училище за танцово изкуство, е кафява на цвят и не става за пиене

Стопкадър от видеото, разпространено заедно с петицията - Ученици от балетното училище лишени от питейна вода (видео)

Стопкадър от видеото, разпространено заедно с петицията

Националното училище за танцово изкуство има проблем с водата, става ясно от публикации в социалните мрежи. От чешмите тече кафява течност, която не става нито за пиене, нито за миене. Училището е със специфичен профил, в него се провеждат много занятия, свързани с физическо натоварване, и наличието на чиста питейна вода е от ключово значение за нормалния учебен процес.

Проблемът засега е отразен в петиция, адресирана до ръководството на училището и Министерството на културата. Все още няма реакции от тяхна страна.

Текстът на петицията, озаглавена „Чиста вода за Националното Училище за Танцово Изкуство“ гласи:

„Целият човешки организъм се състои от 86 – 50 % вода (при новородено – 86% и при възрастен – 50%), затова употребата на достатъчно количество вода е един от най-важните приоритети при човека. Много важно за водата, която се употребява за пиене и приготвяне на храната, е тя да е чиста. Както е казал по свое време Луи Пастьор, „80% от болестите ги изпиваме”.

Доброкачествената питейна вода укрепва здравето и възпрепятства възникването на много заболявания. Диетелозите смятат, че чистата питейна вода е най-важният продукт в храненето. 

Но тук може да видите какво е качеството на водата в Националното училище за танцово изкуство. Какво е качеството на водата, която учениците на училището приемат ежедневно.

Очакваме отговори от ръководството на училището и Министерството на културата“.

Призивът е придружен от видео, което показва как изглежда водата, която тече от чешмите в танцовата школа.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС