Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ученици подаряват книги на училищата си

Кампания „Купи 1 книга. Дари я на своето училище“

Ново заглавие за училищната библиотека може да се избере и на Алеята на книгата в София, която ще се проведе от 7 до 13 септември. Снимка: Площад Славейков - Ученици подаряват книги на училищата си

Ново заглавие за училищната библиотека може да се избере и на Алеята на книгата в София, която ще се проведе от 7 до 13 септември. Снимка: Площад Славейков

Да обогати училищните библиотеки си поставя за цел новата национална инициатива „Купи 1 книга. Дари я на своето училище“. Асоциация „Българска книга“ насърчава учениците да се появят с нова книга в раниците си на 15 септември, която след това да дарят на учебното заведение.

С този символичен акт децата ще споделят любимите си книги с приятели и съученици. Кампанията „Купи 1 книга. Дари я на своето училище“ ще допринесе за увеличаването на заглавията в училищните библиотеки, а също така и за създаване на класни библиотеки.

Инициативата е продължение на кампанията „Купи 1 книга“, започнала по време на кризисната ситуация около епидемията от COVID-19, когато много малки и средноголеми издателства изнемогваха поради липсата на клиенти и нови заглавия. Само за няколко дни тя успя да обедини над 200 издателства и онлайн книжарници, включи се и Факултетът по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Вижте още: ПРИЗИВ КЪМ ЧИТАТЕЛИТЕ: КУПИ 1 КНИГА

Инициативата е организирана от Асоциация „Българска книга“ и се провежда с подкрепата на Министерството на образованието и науката. Партньор на кампанията е издателство „Ентусиаст“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg