VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Учредяват годишна награда за аналитична журналистика „Тони Филипов, д-р”

Сайтът „Редута” отново ще работи

Стойко Тонев (1955 - 2021) - Учредяват годишна награда за аналитична журналистика „Тони Филипов, д-р”

Стойко Тонев (1955 - 2021)

Архивиран преди два месеца като памет за основателя му Стойко Тонев, сайтът „Редута“| ще бъде отворен отново, съобщиха от екипа на медията. Колегите на починалия журналист, познат като Тони Филипов, д-р, са взели решение да публикуват негови неизлизали текстове, както и такива, които са писани преди ерата на интернет.

„Знаем, че без Тони Филипов, д-р, това място няма да е същото. Затова в първите дни след смъртта на Стойко Тонев обявихме, че „Редута“ остава само като онлайн архив. В следващите дни обаче говорихме много – със семейството му, помежду си, с много негови почитатели. Стигнахме до извода, че наш дълг е да запазим паметта за Стойко Тонев и да стимулираме независимата журналистика, каквато той правеше“, се казва в съобщение, публикувано в сайта и подписано от основните автори в него: Веселина Седларска, Любослава Русева и Владимир Шопов, както и от семейството на Стойко Тонев.

Ще бъде учредена и годишна награда за аналитична журналистика на името на Тони Филипов. Текстовете, достойни за участие в конкурса, ще бъдат публикувани в „Редута“, а в края на годината измежду тях ще бъдат подбрани лауреатите.

„Сайтът „Редута“ ще бъде жив архив, в който читателите му ще продължат да намират както текстовете, писани в годините от неговите автори, така и архивни текстове на Стойко Тонев и актуални текстове от българското медийно пространство, които най-близките колеги на Доктора от последните години ще номинират за годишната награда“, подчертават авторите на съобщението в сайта, като изказват благодарности на Димитър Аврамов, който е поел за своя сметка хостинга и софтуерната поддръжка на сайта.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg