Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Уди Алън с нов филм и хеттрик на Лазурния бряг

Cafe Society, последната комедия на 80-годишния режисьор, ще открие кинофестивала в Кан

Духът на 30-те... Уди Алън режисира Джеси Айзенберг и Кристен Стюарт в Cafe Society. Снимка: Стив Сандс / GC Images - Уди Алън с нов филм и хеттрик на Лазурния бряг

Духът на 30-те... Уди Алън режисира Джеси Айзенберг и Кристен Стюарт в Cafe Society. Снимка: Стив Сандс / GC Images

Уди Алън даде старт на Кан през 2002-а с „Финал по холивудски“ и отново през 2011-а – с „Полунощ в Париж“. А на 11 май, когато фестивалът на Лазурния бряг тази година ще започне с премиерата на Cafe Society, ще има нов рекорд – никога досега един и същ режисьор не е бил удостояван с честта да открие със свой филм за трети път най-престижния кинофестивал в света. Типично за филм на Алън, и този ще бъде показан извън състезателната програма.

Кристен Стюарт, Блейк Лайвли, Паркър Поси, Стив Карел и Коли Стол са звездите в историята за млад мъж (Джеси Айзенбърг), който пристига в Холивуд през 30-те години с надеждата да си намери работа като сценарист във филмовата индустрия. Там се влюбва и се оказва въвлечен в общност, която определя духа на епохата.

Джеси Айзенбърг и Кристен Стюарт играят влюбени.

Джеси Айзенбърг и Кристен Стюарт играят влюбени.

Въпросната негова любима е Кристен Стюарт. Двамата играят двойка за трети път след „Щуротии в лунапарка“ и „Ултра напушен агент“.

Филмът е първата съвместна работа на Уди Алън и легендарния кинооператор Виторио Стораро. И двамата за първи път снимат филм дигитално.

В Cafe Society легендарният Виторио Стораро за първи път снимка дигитално.

В Cafe Society легендарният Виторио Стораро за първи път снима дигитално.

Cafe Society е 49-ият филм на Уди Алън.  От „Манхатан“ през 1979 до „Ирационалният мъж“ през 2015 – 12, режисирани от него, са се появявали на Ривиерата през дългата му кариера. Други два, в които самият Алън е участвал, са били включени в официалната селекция.

Кинофестивалът в Кан тази година ще продължи от 11-и до 22 май. Председател на журито е Джордж Милър. Повече подробности около програмата предстои да бъдат обявени на 14 април.

Брус Уилис на снимачната площадка - трудно умиращият актьор бе в екипа на Cafe Society, но напусна (говори се, че е бил уволнен от Алън) и бе заменен от Стив Карел.

Брус Уилис на снимачната площадка – трудно умиращият актьор бе в екипа на Cafe Society, но напусна (говори се, че е бил уволнен от Алън) и бе заменен от Стив Карел.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС