Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Уди Алън ще работи за Оскар на Хоакин Финикс

Вчера премиера, днес гениалният режисьор снима нов филм

Седем актьори са спечелили "Оскари" за играта си във филми на Уди Алън. - Уди Алън ще работи за Оскар на Хоакин Финикс

Седем актьори са спечелили "Оскари" за играта си във филми на Уди Алън.

Уди Алън е толкова безотказен напоследък, че като нищо може да си сверяваме часовника по него. Още не се е случила премиерата на „Магия в полунощ” – последната лента на легендарния невротичен нюйоркски гений, и режисьорът е готов със следващия си проект. Или поне с идеята за него.

Този път екранната двойка на Уди ще бъдат Хоакин Финикс и Ема Стоун. Разбира се, детайлитеоколо лентата са все още мъгляви, но въпреки това може да се различат няколко основни силуета от материята на бъдещия филм.

Мястото, на което ще се вихри новата Уди-Алънова история, няма да е лъскава европейска локация или запазената марка Ню Йорк, а Роуд Айлънд. Филмът ще разказва житието и битието на „образовани студенти от средната класа, които ще се сблъскат с представители на работническата класа”. С две думи, още една лента за прекалено умни млади хора, които ще се натъпчат в ежедневието на „обикновените” хора, давайки ни възможност да размишляваме върху непосилната лекота на различията. Да, това звучи като класически филм на Уди Алън.

Въпреки това да се надяваме, че създателят на „Ани Хол” е решил да разбуди малко сетивата ни, ангажирайки за главната мъжка роля актьор от калибъра на Хоакин Финикс. Кой знае, може да се окаже, че именно този персонаж ще донесе на Финикс така заслужения „Оскар”, който вече му се изплъзва три пъти.

Алън е известен и с това, че под негова режисура заветната награда са получили 7 актьори. Първа в списъка е Даян Кийтън, която печели приза на Академията за едноименната си роля в „Ани Хол”. Майкъл Кейн е единственият мъж, режисиран от Алън, който печели „Оскар” за ролята си на Елиът в лентата „Хана и нейните сестри”, Даян Уайст печели наградата за женска роля в същия филм. Тя печели златната статуетка и за поддържащата си женска роля в „Куршуми над Бродуей”.

Да пордължим с „Оскарите“, изработени от Уди за актьорите му: Мира Сорвино за „Могъщата Афродита”, Пенелопе Крус за „Вики, Кристина, Барселона” и, разбира се, брилянтната Кейт Бланшет за „Син Жасмин”.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС