Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Ухание на „Парфюм“ в минисериал (видео)

Криминалната мистерия на „Нетфликс“ се базира на едноименния роман на Патрик Зюскинд

Група криминалисти ще тръгнат по следата на миризмата, за да разследват смъртта на певец. Снимка: Стопкадър - Ухание на „Парфюм“ в минисериал (видео)

Група криминалисти ще тръгнат по следата на миризмата, за да разследват смъртта на певец. Снимка: Стопкадър

Точно навреме за коледните празници ще излезе минисериалът „Парфюм“, история от наши дни за неколцина приятели, обсебени от идеята за миризмата. Смъртта на един от тях ще отприщи крайно неприятни спомени за миналото им. Продукцията ще тръгне на 21 декември по „Нетфликс“ като минисериал от шест епизода. 

Новият сериал е базиран на книгата „Парфюм: Историята на един убиец“ на Патрик Зюскинд, адаптирана и преди от Том Тиквер във филм с участието на Бен Уишоу, Алън Рикман и Дъстин Хофман. Продукцията пренася историята от Франция през XVIII в. в наши дни.

Освен че изкривява историческия контекст, минисериалът ще добави и детективска сюжетна линия – група криминалисти ще тръгнат по следата на миризмата, за да разследват смъртта на певец. Това, което предстои да открият, е група бивши съученици, използващи естествените човешките миризми, за да създадат единствен по рода си парфюм.

„Необяснимата смърт бързо се превръща в психологически скок в заешката дупка на обсесивни убийци“, пише „Индиуайър“.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Екипът зад продукцията е немски – режисьор е Филип Каделбах, а в актьорския състав влизат Аугуст Дийл, Кен Дукен, Фридерике Бехт, Сузане Вюст, Марк Хоземан и други.

„Парфюм“ влиза в категорията германски драми, продуцирани от „Нетфликс“, заедно с „Babylon Berlin“ (пак на Тиквер), „Dark“ и предстоящата „Кучетата на Берлин“. Критиката често изтъква, че това не са от най-успешните представители на немските сериали, затова надеждите на „Нетфликс“ сега са насочени към „Парфюм“.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3