Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ухание на „Парфюм“ в минисериал (видео)

Криминалната мистерия на „Нетфликс“ се базира на едноименния роман на Патрик Зюскинд

Група криминалисти ще тръгнат по следата на миризмата, за да разследват смъртта на певец. Снимка: Стопкадър - Ухание на „Парфюм“ в минисериал (видео)

Група криминалисти ще тръгнат по следата на миризмата, за да разследват смъртта на певец. Снимка: Стопкадър

Точно навреме за коледните празници ще излезе минисериалът „Парфюм“, история от наши дни за неколцина приятели, обсебени от идеята за миризмата. Смъртта на един от тях ще отприщи крайно неприятни спомени за миналото им. Продукцията ще тръгне на 21 декември по „Нетфликс“ като минисериал от шест епизода. 

Новият сериал е базиран на книгата „Парфюм: Историята на един убиец“ на Патрик Зюскинд, адаптирана и преди от Том Тиквер във филм с участието на Бен Уишоу, Алън Рикман и Дъстин Хофман. Продукцията пренася историята от Франция през XVIII в. в наши дни.

Освен че изкривява историческия контекст, минисериалът ще добави и детективска сюжетна линия – група криминалисти ще тръгнат по следата на миризмата, за да разследват смъртта на певец. Това, което предстои да открият, е група бивши съученици, използващи естествените човешките миризми, за да създадат единствен по рода си парфюм.

„Необяснимата смърт бързо се превръща в психологически скок в заешката дупка на обсесивни убийци“, пише „Индиуайър“.

Екипът зад продукцията е немски – режисьор е Филип Каделбах, а в актьорския състав влизат Аугуст Дийл, Кен Дукен, Фридерике Бехт, Сузане Вюст, Марк Хоземан и други.

„Парфюм“ влиза в категорията германски драми, продуцирани от „Нетфликс“, заедно с „Babylon Berlin“ (пак на Тиквер), „Dark“ и предстоящата „Кучетата на Берлин“. Критиката често изтъква, че това не са от най-успешните представители на немските сериали, затова надеждите на „Нетфликс“ сега са насочени към „Парфюм“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90