Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Уил Смит изгубил кариерата си от контрол още преди шамара

Актьорът разказва за големия си страх в токшоу, записано преди да удари Крис Рок на оскарите

Шамарът на Уил Смит за Крис Рок на оскарите вече е част от градската графити култура. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Уил Смит изгубил кариерата си от контрол още преди шамара

Шамарът на Уил Смит за Крис Рок на оскарите вече е част от градската графити култура. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Уил Смит смятал, че кариерата му се срива далеч преди злощастния инцидент на оскарите тази година, когато след шега за съпругата му удари публично Крис Рок. Инцидентът бе приет изключително негативно в Холивуд и актьорът получи 10-годишна забрана да стъпва на церемонията „Оскар“.

Смит, който все пак получи статуетка за ролята си в „Методът Уилямс“, бе гост на предаването „My Next Guest Needs No Introduction“ с Дейвид Летърмен в епизод, заснет преди шамара от края на март, пише „Ентъртейнмънт Уийкли“. Пред  водещия той разказа, че започнал да усеща първите признаци на „заболяване“, когато усетил, че започва да се привързва към материалния успех през 2007 г., някъде около премиерата на „Аз съм легенда“. В опит да се излекува от зависимостите си, той си взел почивка от работа и прекарал две седмици в пълно мълчание. Това му помогнало „да живея в реалността, че всеки един момент всичко може да си отиде в рамките на секунди“.

Смит започнал да приема аяуаска, южноамериканска отвара, за която се твърди, че има способността си да предизвиква силни ефекти, водещи до усещане за промяна на съзнанието и удивителни физически лечебни свойства.

„Започнах да виждам как парите ми отлитат, къщата ми, кариерата ми… Аз се опитвам да посегна към тях, да ги сграбча, но кариерата ми и животът ми са разрушени – сподели Уил Смит. – Това е моят страх. Изпаднах в нещо като транс, исках да повърна и тогава чух един глас да казва „Това е животът“. Уилоу [дъщеря му – бел. ред.] крещеше „Тате, помогни ми, тате, защо не ми помагаш?“, а аз не можех да я видя.

По това време спря да ми пука за къщата ми, за кариерата и стигнах до момент, в който просто се примирих, а гласът продължаваше да живее в главата ми, Уилоу крещеше, кариерата ми и парите ми отлитаха, а аз бях… напълно спокоен, въпреки че в ума ми беше ад.“

Психологическите терзания на актьора проличаха вечерта на 27 март, когато комикът Крис Рок се присмя на голата глава на съпругата му Джейда Пинкет и Смит той изкрещя от мястото си:

„Дръж името на жена ми далеч от ш…а си уста“.

Грозният момент, предшестван от шамара пред камерите, засенчи всичко останало от наградната церемония.

„Осъзнах, че каквото и да се случи в живота ми, аз ще го понеса – разказа Смит в шоуто. – Ако някой напусне живота ми, ако нещо друго се обърка… Мога да понеса всичко в брака си, всичко, което този живот има да ми предложи. Това е част от психологическия тренинг, който се случва след аяуаската.“

Големият урок за него след това духовно преживяване бил, че „99% от нещата, за които се притесняваш, никога не ти се случват“:

„99% от твоите болка и нещастие са плод на твоето съзнание, не са реални. Аз успях да развия доверие и обич към себе си, каквито никога не съм изпитвал преди. Вярвам, че ще бъда наред, каквото и да се случи“.

Оставащият един процент обаче може да предизвика силно главоболие на Смит – по-рано през годината той сам оттегли членството си от Американската филмова академия и се извини на Рок за инцидента. Междувременно предстои да стане ясно дали кариерата му е в застой – според някои източници студиата, заети с негови филми, опитват да се измъкнат от ангажиментите си със Смит.

Епизодът на „My Next Guest Needs No Introduction“ с участието на Уил Смит може да се гледа в „Нетфликс“.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg