Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Уил Смит: Расовото многообразие е суперсилата на Америка

Актьорът потвърди намерението си да бойкотира Оскарите

Уил Смит в драмата Concussion („Сътресение“) - Уил Смит: Расовото многообразие е суперсилата на Америка

Уил Смит в драмата Concussion („Сътресение“)

Уил Смит и съпругата му Джейда Пинкет заемат позицията на режисьора Спайк Лий да не присъстват на тазгодишната церемония по раздаването на Оскарите, в знак на протест срещу липсата на тъмнокожи сред номинираните актьори.

Гостувайки в предаването на ITV „Добро утро, Британия“, Смит отрече, че решението му е повлияно от липсата на номинация за неговата роля като доктор в спортната драма Concussion, и заяви, че според него отсъствието на расово многообразие на големия екран е „престъпление“, съобщава британският „Телеграф“.

„Вярвам, че многообразието е суперсилата на Америка – каза той. – Вярвам, че точно това прави нашата страна велика и специална.

От образите, които идват от Холивуд, се очаква да рисуват картини с цветовете на дъгата, картината на едно многообразно бъдеще, включващо всички цветове. Ако не виждаме това в образите, идващи от Холивуд, това е почти престъпно, защото стеснява колективното американско въображение.“

Смит бе сред първите хора, надигнали глас в дебата за изцяло белите номинации в актьорските категории на тазгодишните награди Оскар. Академията отвърна с обещание на подсили многообразието сред своите членове, сред които преобладават белите, мъжете и по-възрастните. Въпреки че, както изглежда, за предстоящата след месец церемония това е твърде малко и твърде закъсняло действие.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС