Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Указ на Путин: Западът може да превърне руснаците в алкохолици и хора без морал

Документ срещу „деструктивни идеологии“ кaто „култивирането на егоизъм и безнравственост“ и „пропагандата на нетрадиционни сексуални отношения”

Владимир Путин се разведе с първата си съпруга Людмила през 2014 г., когато започнаха и активните му действия срещу Украйна. - Указ на Путин: Западът може да превърне руснаците в алкохолици и хора без морал

Владимир Путин се разведе с първата си съпруга Людмила през 2014 г., когато започнаха и активните му действия срещу Украйна.

САЩ и другите „неприятелски страни“, сред които официално е включена и България, са основна заплаха за руските „традиционни ценности“. Това се казва в подписания вчера от Владимир Путин указ за държавната политика по запазване и укрепване на традиционните руски духовно-нравствени ценности, публикуван в правния портал на руската Дума.

„Деструктивни идеологии“ са наречени в документа „култивирането на егоизъм и безнравственост“, както и „пропагандата на нетрадиционни сексуални отношения“, която била пряко насочена към разрушаване на „здравото семейство“ и създавала заплаха за демографския растеж.

Сред изброените ценности, чието опазване цели документът, са включени „животът, достойнството, правата и свободите на човека“, специално са подчертани патриотизмът, гражданствеността, „приоритетът на духовното над материалното“, „историческата памет и приемствеността между поколенията“, както и „единството на народите на Русия“, в което се търси оправдание за войната в Украйна.

Заплаха за така изброените ценности са САЩ и „неприятелските страни“, редица транснационални корпорации и чуждестранни нетърговски организации, някои организации и лица на територията на Русия, които не са изброени поименно. Путин и неговите сподвижници вярват, че Западът застрашава „естественото продължение на живота, ценностите на здравото семейство, брака, многодетността, съзидателния труд, традиционното семейство“, но най-вече „приноса на Русия към световната история и култура“.

Президентът и авторите на текста за „традиционните ценности“ се опасяват, че „вражеските страни“ могат да доведат до „ръст в употребата на алкохол и наркотици“ в Русия и „аморален начин на живот“. Сред опасностите е изброено и „формиране на негативно отношение към воинската служба и държавната служба като цяло“.

Точка 20 в указа гласи:

„По-нататък ситуацията може да се развива или по позитивен, или по негативен начин“.

В 21 точка е изяснен позитивният – ако държавата се намеси на всички нива, за да защити традиционните ценности. Негативният е, ако „деструктивните идеологии“ все пак надделеят.

Предстои в Русия да се изработи цяла нова нормативна база, за да се приложат основните постулати на подписания указ.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg