Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Украинска журналистка става част от новинарския екип на БНТ

Мария Плачкова е бесарабска българка, бежанка от Одеса

Първата поява на Мария Плачкова в ефира на държавната телевизия, където започва работа. Снимка: Стопкадър от БНТ  - Украинска журналистка става част от новинарския екип на БНТ

Първата поява на Мария Плачкова в ефира на държавната телевизия, където започва работа. Снимка: Стопкадър от БНТ

Журналистката от Одеса Мария Плачкова вече ще работи в БНТ като част от екипа на сутрешния блок „Денят започва“ и в новините „По света и у нас“, съобщиха от националната телевизия.

Плачкова е напуснала Одеса с бежанската вълна преди седмица и е пристигнала в България при свои близки. Завършила е „Българска филология“ в Украйна и преди войната е работила като водещ и репортер в телевизия „Одеса лайв“.

Мария Плачкова обясни решението си да остане засега в България с получената информация, че въпреки относителното спокойствие в Одеса, „ситуацията не е така стабилна, както хората показват в Инстаграм“.

Новото новинарско попълнение на националната телевизия изрази в ефира на сутрешния блок на БНТ благодарността си към хората в България, които са показали „голямо внимание и съпричастност към случващото се в родината“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах