Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Украйна отказа участие на руската певица в „Евровизия“

Юлия Самойлова няма да участва на песенния конкурс в Киев

Властите в Украйна обявиха забраната за Самойлова заради това, че посещението ѝ би било „незаконно“. - Украйна отказа участие на руската певица в „Евровизия“

Властите в Украйна обявиха забраната за Самойлова заради това, че посещението ѝ би било „незаконно“.

Украйна официално забрани влизането в страната на руския участник на „Евровизия“. Юлия Самойлова няма да представлява родината си на международния песенен конкурс, който тази година се провежда в Киев, защото е имала концерт в Крим, анексиран от Москва през 2014 г.

Властите в Украйна обявиха забраната за Самойлова заради това, че посещението ѝ би било „незаконно“. 27-годишната изпълнителка и сама потвърди, че е пяла в Крим през 2015-а.

Най-малко 140 други руски артисти също са в „черния списък“ на Украйна.

Киев ще е домакин на „Евровизия“, след като миналата година Джамала от Украйна спечели конкурса, провел се в Швеция. Нейната песен, „1944“, е посветена на сталиновите масови депортации на кримски татари по време на Втората световна война.

Във вторник народният артист на СССР, първи заместник председател на Държавния комитет по култура на Руската федерация, Йосиф Кобзон, заяви в интервю, че е „много щастлив“ от възможността украинските служби да забранят на Юлия Самойлова да влезе в Украйна.

Вижте още: КОБЗОН ЩАСТЛИВ ОТ ВЪЗМОЖНАТА ЗАБРАНА НА РУСКИНЯТА В „ЕВРОВИЗИЯ“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg