Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

„Uma2rman“ става „Людмила Гурченко”

Музикантите искат да бъдат по-патриотични

Прочутата съветска киноактриса Людмила Гурченко, родена в Харков, Украйна, почина през 2011 г. Тя бе Народна артистка на СССР, лауреат на Държавна награда на РСФСР и на Руската Федерация. - „Uma2rman“ става „Людмила Гурченко”

Прочутата съветска киноактриса Людмила Гурченко, родена в Харков, Украйна, почина през 2011 г. Тя бе Народна артистка на СССР, лауреат на Държавна награда на РСФСР и на Руската Федерация.

Руската група „Uma2rman“ възнамерява да се откаже от „чуждестранното си име“ и да го замести с ново – „Людмила Гурченко“ – заради контрасанкциите на Русия срещу Запада, съобщава изданието „Комсомолска правда“.

Създателите на групата са съобщили решението си в интервю за тв канала RTVI и са го обяснили с желанието си да бъдат по-патриотични и да се включат в акцията по „импортозаместването“.

Според „Комсомолска правда“ името „Uma2rman“ е станало име на групата на братя Кристовски, когато те са подписали договор със студио „Warner Music“. Изискването е било само да не се използва директно името на холивудската актриса.

Сега рокмузикантите от Нижни Новгород са решили да кръстят бандата си „Людмила Гурченко“, защото „още от ранно детство са яростни поклонници на таланта на великата съветска актриса“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90