Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Умберто Еко се зае с пресата. Машина за кал

Новият му роман Numero zero ще бъде издаден през януари

Умберто Еко пуска нов роман, наречен "Номер Нула". Английското му заглавие е "Това е пресата, бейби...".  - Умберто Еко се зае с пресата. Машина за кал

Умберто Еко пуска нов роман, наречен "Номер Нула". Английското му заглавие е "Това е пресата, бейби...".

Нов роман на Умберто Еко, посветен на продажните медии, ще се появи през януари. Книгата е озаглавена Numero zero (Номер нула) и както предишните му ще бъде публикувана от издателство Bompiani.

Еко, който преди няколко дни получи наградата „Историята на един роман“, разполага събитията в новата си книга в Милано през 1992 година. Главното действащо лице е разследващ журналист, който се опитва да разбули тайни от последните 50 години – операция „Гладио“ (Кинжал), ложата П2, смъртта на папа Албино Лучани, червения тероризъм и други смутни събития от близкото минало. Журналистът се опитва да разнищи дейността на съмнителен вестник, занимаващ се много повече с изнудване и услуги срещу пари, отколкото с търсене на новини.

Романът Numero zero ще излезе първо във Франкфурт с английското заглавие That’s the Press, Baby… (Това е пресата, бейби…).

„Всъщност едно от големите му достойнства е, че той по перфектен начин разкрива механизмите на т.нар. „машина за кал“, на лошата журналистика“, пише в анонса на издателство Bompiani.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg