Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Умовете зад „Шерлок“ се захващат с „Дракула“

Марк Гатис и Стивън Мофат ще работят по хоръра на Брам Стокър, с адаптацията на който мнозина са се проваляли

Бела Лугоши в „Дракула“ от 1931 г. - Умовете зад „Шерлок“ се захващат с „Дракула“

Бела Лугоши в „Дракула“ от 1931 г.

Създателите на сериала „Шерлок“ Марк Гатис и Стивън Мофат се заемат с нов проект – „Дракула“, колаборация между Би Би Си и „Нетфликс“. Шоурънърите на сериала за Холмс и Уотсън ще използват класическия текст на Брам Стокър – но съдейки по стила им, няма да се уповават изцяло на него, предполага „Варайъти“.

Поръчаният първи сезон на сериала ще бъде от три 90-минутни серии. Действието ще се развива през 1879 г.

„Винаги е имало истории за голямото зло. Специалното на „Дракула“ е, че Брам Стокър дава на злото собствен герой“, обясняват Мофат и Гатис.

Двамата имат солиден опит зад гърба си – Мофат бе продуцент на няколко сезона на „Доктор Кой“, а актьорът и сценарист Гатис сме виждали пред екрана като брата на Шерлок, Майкрофт, както и като банкера от Желязната банка в Браавос в „Игра на тронове“. Той и преди е споменавал за слабостта си към класическите хорър филми и особено за влечението си към „Дракула“ от 1958 г. с участието на Кристофър Лий и Питър Къшинг.

Много опити са правени да се адаптира готическата хорър история за телевизионния екран – американската Ен Би Си, продуцирала „Имението Даунтън“, създаде своя версия за сериал през 2013 г., но той продължи само един сезон при минимален зрителски интерес.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90