Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

УНСС върна на работа доц. Мартин Осиковски

Дисциплинарното му уволнение е отменено със заповед на ректора проф. Димитър Димитров

Доц. Мартин Осиковски. Снимка: Личен архив - УНСС върна на работа доц. Мартин Осиковски

Доц. Мартин Осиковски. Снимка: Личен архив

Доц. Мартин Осиковски бе възстановен на работа с решение на ректора на УНСС проф. Димитър Димитров след силна обществена реакция след дисциплинарното му уволнение.

В съобщение от Университета за национално и световно стопанство се уточнява, че решението за връщането на Осиковски е взето „след серия от срещи и консултации на ректорското ръководство с представители на различни академични звена в Университета за национално и световно стопанство, както и с ръководството на катедра „Медии и обществени комуникации“.

Вижте още: УНСС УВОЛНИ ПРЕПОДАВАТЕЛ, ВЪЗРОПТАЛ СРЕЩУ ПОЛИТИЧЕСКАТА АГИТАЦИЯ В УНИВЕРСИТЕТИТЕ

Доц. Осиковски бе уволнен заради „уронване на престижа“ на учебното заведение заради пост във Фейсбук, в който се обявява против политическата агитация в УНСС, свързана с предизборно посещение на премиера Борисов два дни преди изборите на 4 април. Тогава в знак на протест Мартин Осиковски заяви, че подава оставка от постовете на главен секретар по уеб комуникации, член на редколегията на „Научни трудове“ и „Годишник на УНСС“ и член на атестационната комисия на факултет „Икономика на инфраструктурата“, и остава само преподавател в университета.

Подписката за връщане на доц. Осиковски събра над 6000 подписа. В негова защита се обявиха преподаватели от УНСС, Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Асоциацията на европейските журналисти.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg