Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Урок“ триумфира по света, днес и у нас

Показват го на София филм фест

Преди да излезе на роден екран, "Урок" триумфира на кинофоруми в Торонто, Сан Себастиан, Варшава, Токио, Солун, Анже, Куенка в Еквадор, Гьотеборг. На снимката - режисьорът Петър Вълчанов с наградата от Сан Себастиан. - „Урок“ триумфира по света, днес и у нас

Преди да излезе на роден екран, "Урок" триумфира на кинофоруми в Торонто, Сан Себастиан, Варшава, Токио, Солун, Анже, Куенка в Еквадор, Гьотеборг. На снимката - режисьорът Петър Вълчанов с наградата от Сан Себастиан.

Новият български филм „Урок“ ще дебютира днес пред българската публика след поредното отличие от световен форум. Лентата на Кристина Грозева и Петър Вълчанов спечели голямата награда на кинофестивал в Люксембург, а от 18,30 ч. тази вечер ще открие международния конкурс на „София филм фест“ с прожекция в Дома на киното.

„Урок“ е вдъхновен от истински случай. Посветен е на учителката, която преди няколко години ограби банка, „въоръжена“ с воден пистолет, за да си плати ипотеката. Филмът е замислен като първа част от трилогия за малките герои на нашето време с куриозни истории от новините, злободневни разкази за българското общество.

В главните роли на „Урок“ са Маргита Гошева, Иван Бърнев и Стефан Денолюбов. Оператор е Крум Родригес.

Преди да излезе на роден екран, „Урок“ триумфира на кинофоруми още в Торонто, Сан Себастиан, Варшава, Токио, Солун, Анже, Куенка в Еквадор, Гьотеборг.

На „София филм фест“ се състезава с още 11 филма от цял свят.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg