Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

US-сенатор зове за бойкот на „Игра на тронове“

Феновете разочаровани от изнасилването на Санса Старк, което липсва в книгите на Джордж Мартин

Сцената с изнасилването на Санса Старк липсва в книгите на Джордж Мартин, по които е сниман сериалът „Игра на тронове“. - US-сенатор зове за бойкот на „Игра на тронове“

Сцената с изнасилването на Санса Старк липсва в книгите на Джордж Мартин, по които е сниман сериалът „Игра на тронове“.

Сенаторът от демократичната партия на Америка Клер Маккаскил призова за бойкот на сериала „Игра на тронове“ след сцената с изнасилването на една от главните героини Санса Старк, показана в най-новата серия. Маккаскил заяви позицията си в социалната мрежа Туитър.

„Видях достатъчно от „Игра на тронове“ – пише сенаторът. – Сцената с водните градини е глупава. Неоправдана сцена с изнасилването, отвратителна и неприемлива. Това беше изтезание, което току-що приключи“.

Заслужава да се отбележи, че много от фанатичните фенове на фентъзи поредицата също са останали разочаровани от сцената, но по друга причина – в книгите на Джордж Мартин, по които е сниман „Игра на тронове“, Санса не се връща в Зимен хребет и не се жени за Рамзи Болтън.

Мнозина от зрителите на сериала са ужасени от психопата Рамзи, други обаче са луди по него.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС