Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

US-сериал изоставя сюжета с мюсюлманския тероризъм

У нас сериалът "Вътрешна сигурност" е излъчван по Би Ти Ви, зрителите са гледали два сезона на поредицата. - US-сериал изоставя сюжета с мюсюлманския тероризъм

У нас сериалът "Вътрешна сигурност" е излъчван по Би Ти Ви, зрителите са гледали два сезона на поредицата.

Сериалът на Showtime „Вътрешна сигурност” може да изостави сюжетната линия, базирана върху враждебността между Щатите и мюсюлманския свят, и да се фокусира върху нов конфликт през петия сезон на поредицата.

Президентът на телевизията Дейвид Невинс смята, че продуцентите трябва да намерят нов антагонист на главната героиня – ЦРУ аналитикът Кари Матисън: “Не е нужно сериалът да се фиксира върху отношенията на Америка с мюсюлманския свят. Поредицата разглежда външната политика на Щатите, изследва американското разузнаване, а то има доста трудности през 21-и век. Не е изключено досегашната фабула, свързана с отношенията ни с мюсюлманския свят, да бъде променена.”

На фона на атаките в „Шарли Ебдо” и хакването на „Сони Пикчърс”, зад което се твърди, че стоят шпионите на Северна Корея, Невинс заявява, че времето, в което си глашатай на противоречива политическа истина, го плаши: „Беше лош месец за свободното слово по целия свят.”

Въпреки това тв президентът се надява авторите на „Вътрешна сигурност” да не подходят страхливо към развитието сюжета: “Дано атаките не са ги изплашили, не искам да си поставят ограничения. Никога досега не са пристъпвали страхливо и не са се дърпали от трудното. Надявам се отново да уцелят десетката.”

Последният сезон на „Вътрешна сигурност” беше критикуван от властите в Палестина и Израел. Палестинците бяха недоволни, че страната им е представена като „разкъсана от война адска дупка, която тайно помага на терористи”, докато Израел възропта срещу фраза, отнасяща до един от бившите им министър-председатели.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС